10.10. klo 21:00

Location

Åbo Svenska Teater / Cafe Tiljan WWW →
Address Eerikinkatu 13

Liput

15/10€

Nassaun Fasaani

Fasaani_transparentToni Porthen – rummut
Joonatan Rautio – saksofoni
Jussi Fredriksson – koskettimet
Juho Kivivuori – basso
Mamba Assefa – lyömäsoittimet

Nassaun Fasaani on rumpali Toni Porthenin ja saksofonisti Joonatan Raution jaettu näkemys tämän päivän sähköisestä jazzfunkista. Yhtyeen musiikki on kiehtova yhdistelmä rytmi- ja etnomusiikin eri tyylejä. Sulavat fuusiotunnelmat yhdistyvät luontevasti äkkivääriin sovituksiin, jotka yllättävät kuulijoiden lisäksi paikoin myös itse muusikot.

Nassaun Fasaanin muusikot ovat Suomen jazzkentän huippuja. Räjähtävän virtuoottinen Toni Porthen (s. 1978) tunnetaan monien jazzyhtyeiden riveistä sekä yhteistyöstä Redraman ja Anna Abreun kanssa. Yrjö-palkittu Joonatan Rautio (s. 1973) yllättää edelleen yleisönsä instrumenttinsa ylivertaisena taiturina. Pianisti Jussi Fredriksson sähköistää Nassaun Fasaanin sointimaailman Moog-maalailuillaan ja terävillä Rhodes-sooloilla. Rytmiryhmää täydentää vielä suomalaisen sähköbasson soiton todellinen kivijalka Juho Kivivuori ja armottomasti svengaava lyömäsoittaja Abdissa ”Mamba” Assefa.

Nassaun Fasaani on perustettu vuonna 2010, ja yhtye julkaisee Jazzliiton kiertueella pitkään kypsytellyn ensilevynsä. Tuleva albumi on Jazz HUG -kollektiivin julkaisu.