Kuva: Teemu Mattsson
12.01. klo 19:00

Location

Move-sali, Logomo WWW →
Address Junakatu 9, Turku

Liput

15–25 €

Seppo Kantonen Trio

Seppo Kantonen – piano, sävellykset
Antti Lötjönen – kontrabasso
Markku Ounaskari – rummut

Pianisti Seppo Kantonen on vuodesta 1982 soittanut työkseen melkein mitä tahansa musiikkia jazzista rockiin ja barokkiin. Hän halusi jo nuorena musiikinopiskelijana hallita kaiken varalta kaikki tyylit sekä kehittää kaikissa lajeissa vieläpä oman tyylinsä.

Pistämätön tyylitaju on taannut venyvälle Kantoselle hyvän työllistymisen ja häntä voi kuulla noin kahdella sadalla albumilla mm. Pekka Pohjolan, Eero Koivistoisen ja Otto Donnerin sekä UMO Helsinki Jazz Orchestran kanssa.

Vuonna 2023 perustettu yhtyeen basisti Antti Lötjösen ja rumpali Markku Ounaskarin kanssa merkitsee mestaripianistille paluuta perinteisen piano-basso-rummut -trion pariin. Bändin ilmaisullinen kieli on vapaahko mutta sävellettyyn pohjautuva. Kantosen sävellysten tunnelmaa tukevat Ounaskarin kaunis rumpusoundi ja Lötjösen rytmisesti vahva basismi sekä molempien herkkyys reagoida uusiin tilanteisiin.

“Omasta mielestäni olen vasta viime aikoina löytänyt mieleiseni sekoituksen konsonansseista ja dissonansseista. Kaiken kaikkiaan trion pyrkimys selkeään ilmaisuun on mielestäni parhaiten kuvaava luonnehdinta”, kuvailee Kantonen.

LIPUT: Lippu.fi
Peruslippu 25 €
Eläkeläiset 23 €
Opiskelijat (ja alaikäiset huoltajan seurassa) 15 €

Lipunmyynti myös Logomo Kitchenin baaritiskillä konserttipäivänä klo 18 alkaen, mikäli tapahtuma ei ole ennakkoon loppuunmyyty.

Sisäänkäynti Move-saliin Kitchenin ovesta Logomo-sillan vierestä.