Kuva: Tero Ahonen
22.07. klo 17:00

Location

Tall Ship Races WWW →
Address Varvintori, Turku

Liput

Vapaa pääsy

Tall Ships Races 2017: Flame Jazz Messengers

Mikko Karjalainen – trumpetti
Max Zenger – alttosaksofoni
Sampo Hiukkanen – tenorisaksofoni
Severi Pyysalo – vibrafoni
Teemu Åkerblom – basso
Jussi Fredriksson – rummut

Flame Jazz Messengers on livejazzin vahvaksi toimijaksi nousseen Flame Jazzin ympärille perustettu kollektiivi. Yhtye heijastelee turkulaisen Flame Jazzin arvoja – paikallisuus, avoimuus ja kansainvälisyys sulautuvat kiinnostavaksi musiikilliseksi kokonaisuudeksi.

Kokoonpanon debyyttialbumi Port Arthur ilmestyy syyskuun alussa 2016. Turkulaisesta nostalgiasta ja Itämeren suojelun teemoista ammentava levy on paikallisten huippumuusikoiden Severi Pyysalon ja Jussi Fredrikssonin käsialaa – vibrafonisti Pyysalo on säveltänyt sekä sovittanut puolet materiaalista ja rumpali-pianisti Fredriksson puolet. Kolmelle puhallinsoittimelle ja rytmisektiolle kirjoitettu musiikki on yhdistelmä vahvoja melodioita, energisiä solistisia taidonnäytteitä sekä rohkeita dynamiikan vaihteluja.

Port Arthur -levyltä välittyy leppeä länsirannikon meininki, joka heijastelee Turussa loimuavaa jazzbuumia”, kertoo Fredriksson itse esikoisalbumista. ”Itselleni on erityisesti suuri kunnia tehdä musiikkia nerokkaan Severi Pyysalon kanssa. Hänen soittonsa tallentaminen äänitteelle on mielestäni aina kulttuuriteko.”