15.05. klo 19:00

Location

Sigyn-sali WWW →
Address Linnankatu 60

Liput

28/23/15€

UMO & LASSY & PÖYHÖNEN: Yön rakastaja

_DSC6099sUMO & LASSY & PÖYHÖNEN: Yön rakastaja – Mustavalkojazzia täysissä väreissä  


UMO Jazz Orchestra
Valtteri Laurell Pöyhönen – kapellimestari
Timo Lassy – saksofoni

Flame Jazz toivottaa Suomen johtavan big bandin solisteineen lämpimästi tervetulleeksi Turkuun! Uuden Musiikin Orkesteri, Timo Lassy ja Valtteri Laurell Pöyhönen ovat kotimaisen jazzin käsitteitä ja laadun takaajia kukin omalla sarallaan. Pöyhönen on säveltänyt nyt luottosolistilleen Lassylle sekä UMOlle uutta musiikkia otsikolla Yön rakastaja. Luvassa on taatusti vaikuttavia hetkiä huipputekijöiden seurassa.

Saksofonisti Timo Lassy tunnetaan maamme yhtenä valovoimaisimmista jazzareista, jonka fanipohja ja vaikutusvalta ulottuu kauas ilmeisten jazzpiirien tuolle puolen. Miehen edellinen studioalbumi In With Lassy nousi listoille ja liveäänitys Live With Lassy myi ensipainoksensa loppuun lyhyessä ajassa. Solistina Lassy on karismaattinen, omaleimainen ja alati vaarallinen.

Valtteri Laurell Pöyhönen tunnetaan yhtenä kotimaisen jazzmusiikin omaperäisimmistä sekä menestyneimmistä uudistajista viime vuosina. Pitkään nousujohteista uraansa luonut Dalindèo ja pankin totaalisesti räjäyttänyt Ricky-Tick Big Band ovat vahvoja työnäytteitä. Pöyhösen musiikissa sykkivät rinta rinnan hienostunut eleganssi ja miehen nykyisen kotikaupungin Berliinin raaka swing.

Keväällä 2014 ensi-iltansa Helsingissä saaneessa konsertissa Lassy ja Pöyhönen haastavat myös esiintymiskonseptia tuomalla lavalle vivahteita beat-runoudesta. Karri ”Paleface” Miettinen on kirjoittanut tekstejä tukemaan teoksen kokonaisuutta ja antanut äänensä tarinan päähenkilölle, yön rakastajalle.

Kahden svengaavan jazzpersoonan vuoropuhelu rytmittää musiikkielämystä antaen sille verevästi sykkivän pulssin. Tervetuloa viihtymään Yön rakastajan seurassa!