01.03. klo 19:00

Location

Vimma WWW →
Address Aurakatu 14, 20100 Turku 02 2623 129

Liput

15 / 10 €

Yona & Perko & Kosminen

Johanna “Yona” Louhivuori – laulu
Jukka Perko – saksofonit
Samuli Kosminen – elektroniikka ja lyömäsoittimet

Samuli Kosmisen, Yonan ja Jukka Perkon uusi sävelteos saksofoneille, laululle ja rauhalle kiertää maata kahdeksan paikkakunnan verran 21.2. – 3.3. Jukka Perko, Samuli Kosminen ja Yona johdattavat uudessa teoksessaan kuulijansa Unelaan, paikkaan unen ja valveen rajamailla. Hetkenä ennen uneen vaipumista, jolloin uni ja todellisuus sekoittuvat, ihmisääni ja musiikki suovat kuulijalleen mahdollisuuden leijua kauas arjen aatoksista. Aika pysähtyy ja tiivistyy säveliksi, äänelliseksi hiljaisuudeksi, joka kantaa meidät höyhensaarille ja takaisin.

Unela kantaesitettiin elokuussa 2011 Rämsöön Moottorimusiikin festivaaleilla ja Viapori Jazzissa. Uudenlaisessa teoksessa muusikot kutsuvat kuulijansa osallistumaan musiikkia ja kuvaa yhdistelevään esitykseen tuomalla konserttipaikalle oman tyynyn, peiton tai vaikka unilelun. Nukahtaakin saa ja se on jopa suotavaa!

Palkittu saksofonisti Jukka Perko (s. 1968) aloitti julkisen uransa vuoden 1985 Pori Jazz -festivaaleilta. Porista Charlie Parkerin mukaan Little Birdiksi nimetyn saksofonistin tie kulki heti alkajaisiksi itsensä Dizzy Gillespien 70th Anniversary Big Bandiin vuosiksi 1987-88. Siitä lähtien moninaisten, niin kansallisten kuin kansainvälistenkin projektien ja levytysten kautta hän on päätynyt yhdeksi tämän päivän merkittävimmistä suomalaisista ja eurooppalaisista jazzmuusikoista.

Laulaja-lauluntekijä Yona (oik. Johanna Louhivuori, s. 1984) on yksi kotimaisen musiikin ajankohtaisimpia ja valovoimaisimpia esiintyjiä tällä hetkellä. Timmion Records julkaisi Yonan debyyttialbumin “Pilvet liikkuu, minä en” vuonna 2010. Albumi tuotti Yonalle Emma-palkinnon parhaana tulokkaana. Seuraavana vuonna julkaistiin kakkosalbumi “Vaikenen laulaen”. Suomen viralliselle albumilistalle nousseiden levyjen musiikki on saanut vaikutteita folkista, jazzista, iskelmästä ja virsistä, mutta myös modernista musiikkimaailmasta, hip hopista ja reggaesta. Yona on sanoittanut albumin kappaleet ja säveltänyt niistä suurimman osan. Hän on myös vaikuttanut mm. yhtyeissä Liljan Loisto sekä Elo.

Samuli Kosminen (os. Koskinen, s. 1974) on lyömäsoittaja, joka tunnetaan useista kansainvälisisesti huomioiduista kokoonpanoista sekä populäärimmällä kentällä, että myöhemmin kokeilevampien yhtyeiden kanssa. Hän aloitti uransa Aki Sirkesalon ja Sami Saaren soulkokoonpanoissa ja edusti Edean jäsenenä Suomea Eurovision laulukilpailuissa vuonna 1998. Sittemmin hän on rikkonut musiikillisia raja-aitoja Kimmo Pohjosen kanssa Kluster-duon sämpläävänä osapuolena sekä elektronista ja akustista ilmaisua yhdistävän islantilaisen múm-yhtyeen riveissä. Kosminen ja Perko ovat tehneet aiemminkin yhteistyötä. Kaksikon varta vasten Suomenlinnan pajatilaan suunniteltu teos Konela esitettiin Viapori Jazzissa elokuussa 2006.

www.soundcloud.com/unela

www.jukkaperko.com