Kuva: Olli Sulin

Trumpetit soivat livenä ja verkossa Jazz City Turun Taiteiden yönä!

12.8.2020 Uutiset

Supersuosittu Jazz Delivery -konsepti saa jatkoa Turun Taiteiden yössä, kun kuljetusauton lavalle nousee Jukka Eskola Soul Trio! Jazz City Turku aloittaa torstaina myös striimauskonsertit Forum Korttelin jazztoimistolta Ilkka Arola Tagine Trion voimin.

Jazz soi jälleen Turun Taiteiden yössä mehevästi kahden trumpetistin johdolla. Jukka Eskola yhtyeineen kiertää Turun keskustaa kuorma-auton lavalla ja Ilkka Arola soittaa trionsa kanssa ensimmäisen Jazz City Turun toimistolla taltioitavan verkkokonsertin.

Flame Jazz järjesti kokoontumisrajoitusten aikana touko- ja kesäkuussa kaksi suuren suosion saanutta Home Delivery -konsertti-iltaa, jolloin jazzyhtye kiersi auton lavalla Turun seudun kotipihoilla. Taiteiden yönä konsepti saa jatkoa tällä kertaa Turun keskustan aukioilla Jukka Eskola Soul Trion sävelin. Yleisölle maksuton keikkakiertue alkaa Kauppatorilta klo 17 ja jatkaa Forum Marinumin aukiolta Itsenäisyydenaukiolle päättyen Tuomiokirkolle terassialueen kupeeseen.

Trioa johtaa television monista musiikkiohjelmistakin tuttu trumpetisti Jukka Eskola, rumpuja Turussa soittaa poikkeuksellisesti Jaska Lukkarinen, ja Hammond-urkuja Mikko Helevä. Kotimaisen jazzin virtuooseista muodostuvan trion esikuvat ovat peräisin pääasiassa 1950- ja 60-luvuilta, ja musiikin avainsanoina ovat juurevuus, rytmi ja svengi. Jokaisesta soittajasta huokuu musiikin ilo, ja yhteissoitto toimii luontevasti kuin hengitys! Yhtyeen ohjelmisto koostuu originaaleista sävellyksistä sekä muutamista tarkkaan valikoiduista gospel- ja soul-vaikutteisista lainakappaleista. Bossa nova- ja sambarytmit sulautuvat monipuoliseen soul jazz -kokonaisuuteen saumattomasti.

Taiteiden yönä voi nauttia jazzmusiikista myös verkon välityksellä, kun Jazz City Turku ry:n uudesta toimistosta rakentuu striimausstudio. Ensimmäisessä Jazz Office Streamissa esiintyy turkulaistrumpetisti Ilkka Arolan johtama Tagine Trio, joka sukeltaa itämaisiin soundimaailmoihin jazzilmaisun keinoin. Arolan Sound Tagine -yhtyeelle sävellettyjä kappaleita lähestytään entistä vapaammin luottaen trion ilmaisuvoimaan ja kommunikointiin. Trumpetti, arabiluuttu oud ja rummut luovat sävyrikkaan kudoksen täynnä sekä voimaa että herkkyyttä!

Seitsemältä alkavaa konserttia pääsee katsomaan maksutta Jazz City Turun YouTube-kanavalla. Paikallista jazzkonserttitoimintaa voi halutessaan tukea maksamalla vapaaehtoisen kannatuslipun. Konserttia voi pyörähtää kuuntelemassa myös Forum Korttelissa (Linnankatu 11) jazztoimiston ”terassilta” sopivan turvavälin päästä.

 

Flame Jazz Delivery: Jukka Eskola Soul Trio
13.8.2020 klo 17–21.30, Turun keskustan alueella

Jukka Eskola – trumpetti
Mikko Helevä – Hammond-urut
Jaska Lukkarinen – rummut

Klo 17–17.30 Kauppatori (Yliopistonkadun ja Aurakadun kulma)
Klo 18–18.30 Forum Marinum
Klo 20–20.30 Itsenäisyydenaukio (Itäisen Rantakadun puolella)
Klo 21–21.30 Tuomiokirkko

Vapaa pääsy.

Muistathan noudattaa turvavälisuosituksia! Älä tule tapahtumiin kipeänä.

 

Jazz Office Stream: Ilkka Arola Tagine Trio
13.8.2020 klo 19, Jazz Office Turku, Forum Kortteli
Jazz City Turun YouTube

Ilkka Arola – trumpetti ja flyygelitorvi
Topi Korhonen – oud ja sähkökitara
Eeti Nieminen – rummut

Vapaaehtoiset kannatusliput TÄÄLTÄ
Klikkaa ”Buy Now” ja määritä haluamasi summa (8 euroa tai enemmän).