Kuva: Teemu Mattsson

Huippusaksofonisti Manuel Dunkel tarjoilee jazzikkaan maanantai-illan!

19.9.2020 Uutiset

Jazzristeilyviikonloppua voi pidentää nyt vielä päivän verran, sillä Rica Barissa vietetään maanantai-iltaa Manuel Dunkel Quartetin seurassa! Konsertin myötä avataan Jazz City Turun uusi yhteistyömuoto Turun konservatorion ja musiikkiopiston kanssa.

Jazz City Turku tiivistää yhteistyötään Turun konservatorion ja musiikkiopiston kanssa Monday Jazz Happeningin merkeissä. Konservatorion järjestämät perinteikkäät maanantaijamit pyörivät nykyisin tunnelmallisessa Rica Barissa keräten yhteen turkulaiset musiikinopiskelijat ja -opettajat. Pääsymaksuttomien Monday Jazz Happening -iltojen ohjelmassa kuullaan nyt sekä syksyllä että keväällä myös Flame Jazz -konsertit, joista ensimmäisessä esiintyy huippuyhtye Manuel Dunkel Quartet.

Kotimaisen saksofonismin kovimpaan ytimeen kuuluva Manuel Dunkel (s. 1971) tunnetaan UMOsta ja lukuisista muista kotimaisista ja kansainvälisistä huippuorkestereista. Suomijazzin kestomenestyjä on koonnut ympärilleen loistavan, kokeneen yhtyeen, joka julkaisi keväällä 2019 uuden Discoveries-albumin. Levyn teemat ovat maukkaita ja nelikon energinen soitto on huippuluokkaa myös kansainvälisessä katsannossa. Pianisti Alexi Tuomarilan kevyttä lennokkuutta tukevat basisti Eero Sepän ja rumpali Jaska Lukkarisen vaihtelevat rytmiratkaisut. Kvartetin musiikissa yhdistyvät melodisuus, jazzin perinne ja modernit sävyt.

Manuel Dunkel vakiinnutti paikkansa yhtenä kotimaisen jazzin vahvimmista äänistä 1990-luvun puolivälissä. Dunkel on tullut tunnetuksi rikkaasta ja ilmaisuvoimaisesta tyylistään, vahvoista melodialinjoistaan sekä intensiivisestä svengistään. Hän alkoi johtaa omaa kvartettiaan vuonna 1996, ja hän on myös soittanut mm. Rick Margitzan, Eric Truffazin ja Kenny Wheelerin kanssa. Dunkel palkittiin Suomen Jazzliiton myöntämällä Yrjö-palkinnolla vuonna 2011.

Luvassa on maanantai-ilta täynnä kuumaa svengiä ja meheviä soundeja, tervetuloa mukaan! Keikan jälkeen ilta jatkuu jamien merkeissä.

 

“Hän otti tyylilajin haltuun ja pani vielä vähän paremmaksi ikään kuin olisi tahtonut sanoa: Täältä pesee, kaverit!” – Katri Kallionpää, HS

 

Manuel Dunkel – tenorisaksofoni
Alexi Tuomarila – piano
Eero Seppä – basso
Jaska Lukkarinen – rummut

Monday Jazz Happening: Manuel Dunkel Quartet
Ma 21.9.2020 klo 20
Rica Bar
Kristiinankatu 5, Turku

Vapaa pääsy!

Koronapandemiaan liittyen Rica Barissa noudatetaan viranomaisohjeistuksia. Ravintola on pieni, joten kasvomaskin käyttö on suositeltavaa. Muistathan noudattaa myös hyvää käsi- ja yskimishygieniaa. Konserttiin saapuminen on kielletty, mikäli sinulla on flunssan oireita, olet koronaviruksen altistusketjussa tai olet vieraillut viimeisen kahden viikon aikana maassa, josta saapuessa suositellaan karanteenia.