Kuva: Maarit Kytöharju

Lauantain Flame Jazz -iltaa vietetään Mikko Innasen johdolla 10-vuotiaassa Logomossa!

18.11.2021 Uutiset

Pohjoismaisista huippusoittajista koostuva Mikko Innanen Autonomus saapuu 20.11. Turkuun Jazzliiton ja Vapaat äänet -agentuurin yhteistuotantokiertueella. Kvartetti johdattelee yleisönsä ennenkuulumattomiin äänimaailmoihin. Logomon 10-vuotisjuhlien ohjelmaan kuuluvaan konserttiin voi osallistua myös etänä Keikalla.fi-palvelussa.

Saksofonisti Mikko Innasen Autonomus on sekä nelihenkinen yhtye, sävellyssarja että musiikillinen filosofia. Pohjoismaisista huippusoittajista koostuva kvartetti tutkii ja tulkitsee Innasen sävellyksiä nimensä mukaisesti itseohjautuvasti ja joka esityskerralla eri tavalla. Yhtye kiertää marraskuussa Suomea 12 eri paikkakunnalla Oulusta Jokioisiin, ja kiertue päättyy kuun viimeisenä päivänä Vilnassa, Liettuassa.

Innanen sävelsi ohjelmiston 40 teosta talvella 2018-19. Sävellysprosessin johtoajatuksena oli ottaa vastaan musiikillisia ideoita sellaisina kuin ne tulevat ja pyrkiä kirjaamaan ne päiväkirjamaisesti ylös liikaa miettimättä ja arvottamatta. Kvartetin muut jäsenet, norjalaispianisti Håvard Wiik, basisti Antti Lötjönen ja tanskalaisrumpali Peter Bruun ovat kaikki vahvoja ja persoonallisia muusikoita, jotka omalla tulkinnallaan auttavat viemään Innasen moni-ilmeiset ja -tulkintaiset sävellykset uusiin, ennenkuulumattomiin äänimaailmoihin.

Mikko Innanen (s. 1978) on luonut mittavan kansainvälisen uran saksofonistina, säveltäjänä, yhtyeenjohtajana ja solistina. Hänen muista kokoonpanoistaan mainittakoon Mikko Innanen 10+, Mikko Innanen & Innkvisitio, Gourmet, PLOP ja Innanen/Pasborg/Piromalli. Innanen sai Jazzliiton Yrjö-palkinnon vuonna 2008.  Fiasko Records julkaisi kolmois-CD:n Mikko Innanen Autonomus: I-XXX marraskuussa 2019. Albumin yhteydessä julkaistiin myös nuottikirja, joka ei edusta ihan perinteisintä tyyliä. Esimerkiksi kappaleet Holmenkollen ja Lahti näyttävät nuotinnettuna hyppyrimäiltä. Soittaessaan muusikot joutuvat kieputtamaan nuotteja ympäri, mikä luo esiintymiselle visuaalisen, lähes teatraalisen ilmeen.

Mikko Innanen kertoo näin: “Odotan innolla, että pääsemme tutkimaan Autonomus-ohjelmiston tarjoamia mahdollisuuksia kiertueella. Jokainen konsertti on uniikki kokonaisuus. Sävellyssarjan tausta-ajatuksena on luoda musiikkia, jossa jokaisella soittajalla on aito mahdollisuus tulkita kutakin kappaletta haluamallaan tavalla valitsemallaan hetkellä. Toivottavasti kvartettimme sisäinen vuorovaikutus kipinöi taaimmaisille penkkiriveille asti.”

”This selection shows Innanen’s skills in creating a panoply of intense musical sketches as abstract as the graphics they are inspired by.” – All About Jazz

Konsertti on osa Pohjoismaisen kulttuurirahaston Puls-hanketta.

Mikko Innanen Autonomus (FI/NO/DK)
La 20.11.2021 klo 19
Move-sali, Logomo ja Keikalla.fi
Junakatu 9, Turku

Mikko Innanen – saksofoni
Håvard Wiik – piano
Antti Lötjönen – basso
Peter Bruun – rummut

Ennakkoliput Logomon livekeikalle: Lippu.fi
Peruslippu 20,5 €
Eläkeläiset 18,5 €
S-etu 18 € (max 2 etua / asiakas, ei bonusta)
Opiskelijat ja lapset (7-17 v.) 15,5 €

Ennakkoon ostetulla lipulla voit osallistua myös Logomon 10-vuotisjuhliin! Katso ohjelma: logomo.fi

Sisäänpääsy vain koronapassilla! Koronapassivaatimus koskee kaikkia yli 16-vuotiaita. Varaudu myös todistamaan henkilöllisyytesi.

Konsertti järjestetään Move-salissa, sisäänkäynti Logomo Kitchenin ovesta. Lipunmyynti myös konserttipäivänä Logomo Kitchenissä klo 18 alkaen. Suosithan lähimaksua kortilla.

Huomioithan, että konsertti kuvataan ja tallennetaan! Mikäli seuruettasi ei saa kuvata, ota yhteyttä sähköpostitse info@jazzcityturku.fi.

Konsertti striimataan Logomosta livenä Keikalla.fi-palvelussa, ja tapahtuman tallenne on katsottavissa 7 päivän ajan.

Stream-liput: Lippu.fi
Peruslippu 9,90 €
Kannatuslippu / perhelippu 19,90 €

Stream-liput myynnissä ainoastaan Lippu.fi-verkkokaupassa, ei myyntipisteillä. Lippukoodi löytyy Lippu.fi:n lähettämästä tilausvahvistuksesta, ei itse lipusta.

Näin aktivoit koodin:
1) Mene osoitteeseen live.keikalla.fi/koodi
2) Rekisteröidy Keikalla.fi-palveluun
3) Sivusto pyytää koodia kun kirjaudut

Muista testata videota etukäteen sillä laitteella, jolla aiot seurata myös keikkaa!

Lisätiedot ja testivideo: www.keikalla.fi/ukk