Kitaristi Vilkka Wahl ja slovenialaisfonisti Jure Pukl tähdittävät lauantain jazz-iltaa!

7.12.2022 Uutiset

Lauantain Flame Jazz -illassa esiintyy monissa kansainvälisissä liemissä keitetty viisikko, jota johtaa turkulaislähtöinen kitaristi-säveltäjä Vilkka Wahl. Illan aikana kuullaan tiukkaa svengiä yhdistettynä melankolisiin tunnelmiin.

Itävallan Wienissä koottu KAIHO on kitaristi Vilkka Wahlin uusin yhtye. Levytyskiertueelle Wahl on ottanut mukaansa palkitun slovenialaisen saksofonisti Jure Puklin sekä kotimaisen kosketinvelho Kari Ikosen. Kompista vastaavat Euroopassa nousujohteista uraa tekevä rumpali Jonatan Sarikoski ja kroatialaislähtöinen basisti Ivar Krizic.

Yhtyeen nimi viittaa liiderinsä suomalaisiin juuriin ja melankoliaan, joka suomalaiseen taiteeseenkin usein heijastuu. Melankoliaan liitetään usein menetyksen tai tyhjyyden tunne, mutta se voidaan kokea myös puhdistavana kokemuksena, jonka jälkeen ihminen voi avautua ja herkistyä tunteidensa äärellä. Tällaisena hetkenä voi syntyä esimerkiksi runon, kuvan tai sävellyksen siemen.

Wahlin sävellyksissä jazzmusiikin traditio ja rytminen ilmaisu yhdistyvät moninaisiin vaikutteisiin länsimaisesta taidemusiikista rockiin, musiikillisen kaleidoskoopin tavoin. Luvassa on tiukkaa svengiä ja solistista tykittelyä, ja toisaalta syviä sointuja ja aavoina aukeavia musiikkimaisemia.

Vilkka Wahl KAIHO feat. Jure Pukl (FI/SI/HR)
La 10.12.2022 klo 19 (ovet klo 18)
Move-sali, Logomo
Junakatu 9, Turku

Jure Pukl – tenorisaksofoni
Vilkka Wahl – kitara
Kari Ikonen – piano, Moog
Ivar Krizic – basso
Jonatan Sarikoski – rummut

Ennakkoliput: Lippu.fi
Peruslippu 22,5 €
Eläkeläiset 20,5 €
S-etu 20 € (max 2 lippua / etukortti, ei bonusta)
Opiskelijat (ja alaikäiset huoltajan seurassa) 15,5 €

Lipunmyynti myös konserttipäivänä Logomo Kitchenin baaritiskillä klo 18 alkaen, mikäli konsertti ei ole ennakkoon loppuunmyyty.

Konsertti järjestetään Move-salissa, sisäänkäynti Logomo Kitchenin ovesta klo 18 alkaen.