Lorenzo De Finti Quartet tunnelmoi lauantain Flame Jazz -illassa!

16.4.2024 Uutiset

Flame Jazz -kevään kansainväliset vieraat saapuvat Italiasta pianisti Lorenzo De Fintin johdolla. Kvartetin sielukkaassa soinnissa taiteellista ilmaisua inspiroivat pohjoisen sävyt.

Pianisti Lorenzo De Fintin virtaavat pianolinjat ja kauniit sävellykset ovat hurmanneet niin kriitikot kuin yleisön ympäri maailmaa. Intohimoisesta soittotyylistään tunnetun italialaiskvartetin kamarijazz vie kuulijat kiehtovalle matkalle läpi erilaisten tunnesävyjen lauantaina 20.4. Logomon Move-salissa.

Lorenzo De Finti Quartetin kolmas studioalbumi, toukokuussa 2022 julkaistu Mysterium Lunae, syntyi pandemian aikana. Levyn nimi juontaa juurensa antiikin teologisesta metaforasta. Lorenzo De Fintin mukaan se ilmaisee, miten ”kylmä, karu ja hedelmätön objekti voi salaperäisesti muuttua liikuttavan kauniiksi lähteeksi, kun se heijastaa jostain muualta tulevaa suurempaa valoa”.

De Fintin sävellykset pyrkivät välittämään kauneuden ja kirkkauden hetkiä kriisin keskellä ja kuljettavat kohti parantumista ja rauhaa. Yhtyeen soitossa intiimit, melankoliset pianohetket kulkevat rinnakkain räjähtävien energiapurkausten ja virtuoosisten soolojen kanssa, ja jokainen päätös tehdään musiikin palvelemiseksi.

Flame Jazz: Lorenzo De Finti Quartet (IT)
La 20.4.2024 klo 19
Move-sali, Logomo
Junakatu 9, Turku

Lorenzo De Finti – piano
Alberto Mandarini – trumpetti ja flyygelitorvi
Stefano Dall’Ora – kontrabasso
Marco Castiglioni – rummut

Ennakkoliput: Lippu.fi
Peruslippu 25 €
Eläkeläiset 23 €
Opiskelijat (ja alaikäiset huoltajan seurassa) 15 €

Lipunmyynti myös Logomo Kitchenin baaritiskillä konserttipäivänä klo 18 alkaen, mikäli tapahtuma ei ole ennakkoon loppuunmyyty.

Sisäänkäynti Move-saliin Kitchenin ovesta Logomo-sillan vierestä.