Sami Pitkämö ja Turku Jazz Orchestra kohtaavat S/S Borella 30.5.

29.5.2012 Uutiset

Flame Jazzin kevät on ollut täynnä toinen toistaan upeampia konsertteja. Konserttisarja huipentuu Frank Sinatra -iltaan höyrylaiva S/S Borella keskiviikkona 30.5., jolloin tuoreen Turku Jazz Orchestran solistiksi saapuu hurmaava Sami Pitkämö. Suuren kysynnän vuoksi konsertteja järjestetään kaksi, klo 19.00 ja 21.00. Yleisöä suositellaan valitsemaan nyt konserteista jälkimmäinen, koska ensimmäiseen saa ovelta enää muutamia lippuja. Ennen korvia hivelevää konserttia voi nauttia laivan ravintola Kristiinan antimista: tarjolla on saaristolaisbuffetti klo 18—21.

Laulaja, lauluntekijä, muusikko, sovittaja, orkesterinjohtaja ja tuottaja Sami Pitkämö (s. 1973) on monessa mukana. Hän on vaikuttanut laajalti eri muusikin alueilla aina jazzista souliin ja rockiin. Pitkämö tunnetaan erityisesti ilmiömäisenä Frank Sinatran tuotannon tulkitsijana. Suursuosioon noussut debyyttialbumi “Lauluja rakkaudesta ja vähän muustakin” ansaitsi Emma-ehdokkuuden vuonna 2009, ja mies onkin uransa varrella lunastanut useita musiikkialan palkintoja ja tunnustuksia. Esimerkiksi vuonna 2008 hänet nimettiin Pori Jazzin vuoden taiteilijaksi. Suurelle yleisölle Pitkämö on tuttu kasvo televisiosta, sillä hän on johtanut yhtyeitä ohjelmissa Tanssii Tähtien Kanssa, Obladii ja Nevada. Keväällä 2011 miestä nähtiin ruudussa myös Idols-tuomareiden rivistössä.  Kaksi kertaa Suomen parhaaksi miesjazzlaulajaksi valitulla Pitkämöllä on lisäksi yhteinen bändi Lenni-Kalle Taipaleen kanssa, ja onhan mies myös yksi jo legandaarisen Hemma Beast -orkesterin jäsenistä.

Turku Jazz Orchestra on uusi, turkulaisista ammattimuusikoista koostuva big band. Jo pitkään Turkuun kaivattu kokoonpano aloittaa konsertoinnin näyttävästi heti toimintansa alkutaipaleella. Orkesterin ohjelmisto painottuu aluksi perinteisiin sävelmiin, kuten Count Basien ja Frank Sinatran tuotantoon.

Turku Jazz Orchestran ja Sami Pitkämön kohtaamisesta Frank Sinatran tuotannon parissa tulee huikean viihdyttävä ilta Turun omalla kulttuurilaiva Borella!

www.samipitkamo.com
www.tjo.fi