Tuorein Yrjö-palkittu Markus Ketola Turkuun

7.5.2013 Uutiset

Suomen arvostetuimman jazzalan tunnustuksen Yrjö-palkinnon vuonna 2012 lunastanut rumpali Markus Ketola tuo Turkuun upean Ketola Rewired -yhtyeensä. Komean uran jazzmuusikkona tehnyt Ketola on onnistunut jälleen uudistumaan tuoreella tavalla sekä säveltäjänä että yhtyeenjohtajana.

Ketolan uuden kokoonpanon jäsenistöön kuuluu Suomen kysytyimpiä muusikoita rytmimusiikin kentältä. Yhtyejohtajansa sävellyksiä esittävä Ketola Rewired sulauttaa yhteen akustisen ja elektronisen jazzin elementtejä ja fuusioi mukaan myös rock-vaikutteita. Ketola Rewired julkaisi kiitellyn ensialbuminsa “No Idling” viime keväänä April Jazz Festivaaleilla Espoossa.

Kokoonpanossa komeilee rivistö monipuolisia musiikkialan konkareita. Markus Ketola tunnetaan UMO Jazz Orchestran riveistä, jossa hän on tehnyt yhteistyötä mm. Michael Breckerin, John Scofieldin, Dave Liebmanin, Bill Evansin, Joe Lovanon ja Wayne Krantzin kanssa. Muut Rewiredin jäsenet ovat niin ikään kovaksikeitettyjä ammattilaisia lukuisista suomalaisille tutuista kärkiyhtyeistä.

Flame Jazz –illassa tiedossa modernia virtuoottista huippujazzia. Tervetuloa!

 

Pe 10.5.2013 klo 21.30 Markus Ketola Rewired (Café Tiljan / ÅST, Eerikinkatu 13)

 

Markus Ketola – rummut

Joonatan Rautio – saksofoni

Seppo Kantonen – kosketinsoittimet

Tuomo Dahlblom – kitara

Juho Kivivuori – basso 

www.markusketola.com

Liput: 15/10€ (Ennakko: www.tiketti.fi, ovelta käteisellä)