Fredator murahteli Linnateatterissa

20.5.2013 Blogi

Linnateatterin kevään viimeisessä Flame Jazz -konsertissa koettiin lauantai-illan huumaa, kun Fredator valtasi teatteriravintolan lavan. Tuoreelta Rebirth of the Bad -albumilta tutut kappaleet taipuivat moniuloitteisiksi kokonaisuuksiksi, kun solistit ja rytmiryhmä olivat varsin kekseliäällä tuulella. Hyökkäysosastolla saksofonisti Jusu Berghäll ja trumpetisti Jorma Kalevi Louhivuori näyttivät parasta osaamistaan luovilla ja villeillä improvisaatioillaan, ja sentteri Panu Savolainen loihti jälleen ajattoman tyylikkäitä maailmoja vibrafonillaan. Uusi kasvo Fredatorin riveissä oli basisti Teemu Åkerblom, joka svengasi upeasti koko illan yhtyeenjohtaja Fredatorin pakkiparina. Kevään myötä loistavan vireen löytänyt Fredator esitti taas vaarallista vauhtijazzia parhaimmillaan!

Kuvat: Olli Sulin