Vibrafonisti Panu Savolainen päättää Flame Jazzin kevätkauden

30.5.2013 Uutiset

Flame Jazzin kevätkausi päättyy perjantaina jazzklubi Monkissa, kun nuori vibrafonistisensaatio Panu Savolainen tuo Proprius-yhtyeensä Turkuun. Kevään Flame Jazz –ohjelma on ollut tiivis ja monipuolinen, ja perjantain konsertti lisää sarjaan vielä yhden omaleimaisen konsertin. Panu Savolainen tuo mukanaan Turkuun monissa yhteyksissä ihastuttaneen laulaja Aili Ikosen sekä kitaristi Timo Kämäräisen.

Proprius on latinaa ja tarkoittaa omaa sekä erityistä, millaiseksi vibrafonisti Panu Savolaisen tuoretta yhtyettä voidaankin kuvailla. Yhtyeen kokoonpano on syntynyt pitkällisen harkinnan seurauksena, ja Viapori Jazz 2011-festivaalilla debyyttinsä tehneeseen yhtyeeseen onkin valikoitunut Suomen musiikkielämän kärkinimiin kuuluvia muusikoita. Yhtyeen musiikki on Panu Savolaisen nimenomaan näille soittajille kirjoittamaa, tärkeinä elementteinä yhtyeen ainutlaatuinen, pehmeä instrumentaatio sekä lauluäänen käyttö yhtenä instrumenttina. Sopivassa suhteessa mielenkiintoisia, rikkaisiin melodioihin perustuvia ja haastaviakin sävellyksiä, sekä jazzmusiikin lennokkuutta ja vapautta!

Vibrafonisti Panu Savolainen on nuoresta iästään huolimatta saavuttanut vankan aseman Suomen jazzpiireissä. Parhaiten Savolainen tunnetaan mm. European Jazz Competition -kilpailun vuonna 2011 voittaneesta HERD-yhtyeestä, sekä yhteistyöstään UMO Jazz Orchestran, Peter Erskinen, Bobby Hutchersonin sekä Jukka Perkon kanssa. Hänelle myönnettiin Pori Jazzin Vuoden Taiteilijan arvonimi vuonna 2010. HERD-yhtyeen kanssa Panu Savolainen on julkaissut albumin “HERD Live!!” vuonna 2011.

Laulaja Aili Ikosta pidetään yhtenä maamme taitavimmista äänenkäyttäjistä, joka on niittänyt mainetta musiikkipiireissä mm. Kvalda-yhtyeessä ja Tribute to Ella –yhtyeen solistina. Kenties maamme monipuolisimpana kitaristina tunnettu Timo Kämäräinen on nähty omien yhtyeidensä lisäksi lavalla niin Jukka Perkon kuin Ismo Alangonkin kanssa.

Flame Jazz –illassa on luvassa tuoretta ja näkemyksellistä ilmaisua sekä huikea määrä taitoa. Tervetuloa!

 

Pe 31.5.2013 klo 21 Panu Savolainen Proprius (Jazzklubi Monk, Humalistonkatu 3)

Panu Savolainen – vibrafoni

Aili Ikonen – laulu

Timo Kämäräinen – kitara

 

Ovet klo 20.30

Liput: 8/6€ (Ennakko 8Raita Record Shop)

www.panusavolainen.com