PLOP

21.9.2013 Uutiset

Suomalaisten jazzkokoonpanojen kärkikaartiin lukeutuva PLOP julkaisee uuden levynsä Per se syyskuussa 2013. Tämän onnellisen tapahtuman johdosta yhtye saapuu Turun Seudun Musiikkioppilaitoksen tiloihin esittämään omaperäistä, yllättävää ja vangitsevaa säveltaidetta.

PLOP on kolmen nuoremman polven jazzveteraanin muodostama kollektiivi, jolle vapaus ei ole vain retoriikkaa vaan toteutunut tahtotila. Saksofonisti Mikko Innanen tunnetaan tinkimättömänä kansainvälisesti multipalkittuna taiteilijana. Turkulaislähtöinen Ville Herrala piiskaa bassollaan PLOPin lisäksi lukuisia muitakin huippuyhtyeitä kuten Jukka Perko Streamline Jazztet ja Teemu Viinikainen Trio. Arvaamaton rumpalivelmu Joonas Riippa svengaa kuin taikuri ja yllättää kuin hirvi!

Kaikki trion jäsenet säveltävät yhtyeelle ohjelmistoa, mutta esiintymisten spontaanin luonteen takia PLOPin konsertit saattavat olla keskenään hyvinkin erilaisia – kaikkien tai kenenkään sävellyksiä ei välttämättä esitetä. Trio pyrkii kuulostamaan ennen kaikkea itseltään: PLOPin musiikki on vakavaa, hauskaa, nopeaa, hidasta, rumaa, kaunista, svengaavaa, tyrmäävää, ihanaa ja ärsyttävää. Flame Jazz ja Turun seudun musiikkiopisto jatkaa yhteistyötään suomalaisen huippukokoonpanon vierailulla.

 

Ke 25.9 klo 19: PLOP @ Turun seudun musiikkiopisto (Mestarinkatu 2)

Mikko Innanen – saksofonit

Ville Herrala – basso

Joonas Riippa – rummut

 

PLOP @ Jazz Finland