Flame Jazz Cruise III täytti odotukset

1.10.2013 Blogi

Voi herranjestas sentään, se oli jatsii! 28.-29.9 Viking Gracella järjestetty Flame Jazz Cruise III oli alusta loppuun melkoista jazzillista ilotulitusta. Täysi laivallinen hyvän musiikin ystäviä juhlisti suomijazzin hyvää syysvirettä Itämeren aalloilla.

Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana heitti risteilyllä omien sanojen mukaan yhden parhaista keikoistaan. Ainakin yleisön villistä huudosta ja lattian rummutuksesta päätellen näin varmasti oli. Vaikutti siltä, että yhtyeelle sattui kohdalle ilta jolloin kaikki onnistuu. Ei voi muuta kuin yhtyä kaikkiin ylisanoihin tästä ryhmästä.

Toinen Valtteri Laurell Pöyhösen menestysyhtyeistä Dalindéo nosti tunnelman kattoon paluumatkalla. Loistavassa keikkakunnossa oleva kokoonpano esitti Kallio-levyn materiaalia irtonaisella ja rennolla otteella saaden Flame Jazz -yleisön riemastuneesti mukaansa.

Risteilyllä esiintyivät myös Jaska Lukkarinen Trio, Jukka Eskola+Fredator+Eero Tikkanen, DJ Matti Nives, Flame Jazz Jazz Session, Visa Oscar Solo ja Eero Tikkanen Solo. Aamuviiteen jatkuneet jamit alleviivasivat hyvin risteilyn tunnelmaa. Mukana oltiin musiikin ja hyvän tunnelman takia. Lisäksi laivalla järjestettiin kaksi julkista keskustelutilaisuutta artistien ja jazzalan taustavaikuttajien kanssa. Flame Jazz Talk Show -konsepti osoittautui onnistuneeksi, ja samaa tullaan jatkamaan myös seuraavilla risteilyillä.

Tervetuloa mukaan Flame Jazz Cruise IV:lle 1.2.2014 Viking Gracella. Mukana Jo Stance, Timo Lassy Band, Teemu Viinikainen Trio, Fredator feat. Severi Pyysalo

Kuvat: Olli Sulin