Tamperelaista jazzia Turussa

12.11.2013 Uutiset

Flame Jazzin syyskausi jatkuu kolmella perättäisellä konsertilla jazzklubi Monkissa. Näistä ensimmäisenä Turkuun saapuu perjantaina 15.11 tamperelaisen jazzin ylpeys Black Motor.

Kulttimaineeseen nousseen trion jäsenet tulevat Porista, Kangasalta ja Muuramesta, mutta Black Motorin juuret ovat syvällä Tampereen muhevassa mullassa. Kolmikko kuulostaa ennakkoluulottomalta ja orgaaniselta pispalalaiselta rock-jazz-veljeydeltä. Bändin musiikilliset lähtökohdat ovat afroamerikkalaisen musiikin jatkumossa, jota värittää rohkea improvisointi ja heittäytyminen. Tunnelmat vaihtelevat luontevasti swingista freejazziin ja punkrockiin.

Tenorifonisti Sami Sippolan, basisti Ville Rauhalan ja rumpali Simo Laihosen yhteinen taival on ollut tuottelias, ja mustan moottorin kierrokset tuntuvat vain kiihtyvän. Ensimmäiset julkaisut On Duty ja Black Motor julkaistiin vuonna 2007, ja niitä on seurannut satoja keikkoja Suomessa ja eurooppalaisilla jazzfestivaaleilla. Trio on tehnyt yhteistyötä yli kuudenkymmenen vierailevan artistin kanssa sekä julkaissut yhdeksän levytystä, joista vuonna 2011 ilmestynyt Hoojaa nappasi Jazz-Emma-ehdokkuuden.

Black Motor tuo Monkin perjantai-iltaan väkevää improvisaatiota tamperelaisittain. Tervetuloa!

 

Pe 15.11 klo 21 Black Motor (Monk, Humalistonkatu 3)

Sami Sippola – saksofonit
Ville Rauhala – basso
Simo Laihonen – rummut

Liput: 8/6€ (8Raita Record Shop)

Ovet klo 20.30.