Elokuvista inspiroitunutta tulkintaa

9.12.2013 Blogi

Kitaristi Kalle Kalima vieraili lauantaina 7.12 Monkissa loistavan K-18 -yhtyeensä kanssa. Kokoonpano oli hiljattain äänittänyt uutta materiaalia tulevalle albumilleen, ja hyvin hioutunut kvartetti sai haastavat sävellykset kuulostamaan vaivattoman sulavilta. Yhtyeen seuraava albumi on jälleen vaikuttunut elokuvista kuten edeltäjänsä Out to Lynch. Kalima on säveltäjänä sekä kitaristina todellinen persoonallisuus. Ilmava ja rouhea K-18 tukee Kallen näkemyksiä oivallisesti. Illan mittaan myös taikurintaitojaan esitellyt Veli Kujala loi 1/4-sävelaskelharmonikallaan musiikkiin kiehtovia sävyjä. Kaliman erikoisesti viritetty kitara sekä kielten venytykset tukivat Kujalan äänimaisemia sujuvasti. Poikkeuksellisen vahva esitys tältä huippuryhmältä.

Kuvat: Olli Sulin (Jazzeye)

Kalle Kalima & K-18