Flame Jazz 2013 päättyi loppuunmyytyyn Aili Ikonen & Tribute to Ella -konserttiin

15.12.2013 Blogi

Vuoden 2013 Flame Jazz päättyi perjantaina 13.12 komeasti Aili Ikonen & Tribute to Ella -yhtyeen konserttiin. Loppuunmyyty Café Tiljan osoitti taas, että jazz on tullut vahvasti osaksi turkulaista kulttuurielämää. Täpötäysi Åbo Svenska Teaterin kahvilasali soi hienosti Ella Fitzgeraldin tunnetuksi tekemien sävelmien pyörteissä. Mikko Pellisen tuoreet sovitukset toivat hittimateriaalin vahvasti tähän päivään.

Yksi tämän hetken kuumimpia suomalaisia jazzyhtyeitä on ehdottomasti Aili Ikosen tähdittämä Tribute to Ella. Kiertuekonserttien myötä entisestään hioutunut kokoonpano esiintyi vapautuneen varmasti. Laulaja Aili Ikonen onnistui jälleen sykähdyttämään virtuoottisella improvisoinnillaan ja vahvoilla tulkinnoillaan. Upean laulun lisäksi Aili vakuutti erityisesti viihdyttävällä esiintymisellään.

Ilta oli kaikin puolin onnistunut päätös tiiviille konserttivuodelle, ja tästä on hyvä suunnata katse jo tulevaisuuteen. Flame Jazz 2014 alkaa 17.1 turkulaisen Aura Flown levynjulkaisukonsertilla Café Tiljanissa.

Nähdään taas ensi vuonna elävän musiikin merkeissä!

Kuvat: Olli Sulin (Jazzeye)

Aili Ikonen & Tribute to Ella