Flame Jazz toiveikkaana joululomille

19.12.2013 Blogi

Joulu lähestyy ja kolmas Flame Jazz -vuosi on tulossa täyteen. Kuluneesta vuodesta muodostui lopulta yhdistyksen toimintahistorian kiireisin. Vuoden aikana järjestettiin yli 40 konserttia maassa ja merellä. Monipuoliseen ohjelmaan saatiin lisäväriä Flame Jazz Cruise -risteilyjen sekä Turun Musiikkijuhlien konserttisarjan myötä. Vuoden 2013 yleisömäärät nousivat myös ennätyslukemiin. Radio Helsinkiä lainatakseni: jazz kiinnostaa. Euroopan Kulttuuripääkaupunki -hankkeena alkanut Flame Jazz on yksi harvoista yhä aktiivisista Turku 2011 -toimijoista, ja se edustaa juhlavuoden kantavaa ajatusta pysyvästä muutoksesta kulttuurikentällä.

Kulttuurialalle on tulossa laajalti leikkauksia vuonna 2014. Jazzalaa ja myöskään Flame Jazzin lähitulevaisuutta tämä ei suuremmin häiritse, kun leikattavaa ei juurikaan ole. Ajat ovat kuitenkin haasteelliset uusille toimijoille, joihin Flame Jazz kulttuurikentällä myös lukeutuu. Toiminnan laadun pitää olla sekä uusilla että vakiintuneilla toimijoilla taiteellisesti ja tuotannollisesti nyt erityisen korkealla. Flame Jazz kannustaa myös julkishallinnon päättäjiä kiinnittämään vaikeassa taloustilanteessa erityistä huomiota toimijoiden ammattimaisuuden sekä toiminnan laadun kriittiseen arviointiin koko taiteen kentällä. Tämä on taiteen hyvinvoinnin kannalta todella tärkeää.

Jazzmusiikin nousevasta suosiosta huolimatta taiteellisesti riippumaton jazzkonserttitoiminta on riippuvainen julkisesta tuesta sekä kunnallisella että valtion tasolla. Lippu- ja sponsoritulot eivät millään kata koko organisaation kuluja, mikäli ohjelma halutaan pitää taiteellisesti kunnianhimoisena. Yksikään ammattimaisesti toimiva kulttuuriyhteisö ei voi toimia ilman työntekijöitä. Aiempien vuosien tapaan Flame Jazzin tavoitteena on vuonna 2014 palkata organisaatioon toiminnanjohtaja/tuottaja sekä osa-aikainen tiedottaja. Nyt kolmen toimintavuoden jälkeen ollaan tilanteessa, jossa henkilökunnan palkkaaminen on kriittinen seikka tulevaisuuden kannalta.

Flame Jazz rakentaa myös vuoden 2014 toiminnan ”all in” -periaatteella. Rahoitushakemukset ja toiminnan suunnittelu on tehty niin hyvin kuin rahkeet riittää. Nyt jäädään odottelemaan onko yhteiskunta valmis Flame Jazzin kaltaiselle kulttuuritoimijalle.

Flame Jazz kiittää yhteistyökumppaneita, vapaaehtoisia sekä yleisöä vuodesta 2013. Rauhallista joulua ja mitä parhainta vuotta 2014!

 

Jussi Fredriksson
Flame Jazz ry:n puheenjohtaja

 

Joulufonin kuva: Olli Sulin (Jazzeye)

joulufoni-flamelogolla