Flame Jazz Cruise IV vauhdissa Itämerellä

4.2.2014 Blogi

Neljättä kertaa järjestetty Flame Jazz Cruise täytti viikonloppuna Viking Grace -aluksen hyvän musiikin ystävistä. Onnistunut tapahtuma keräsi taas maan huippuartistit ja nuoret lahjakkuudet esiintymään laivan lämpimissä tunnelmissa. Lauantai-illassa oli totutusti vauhtia, ja sunnuntaina nautiskeltiin päiväkeikkojen lumoissa. Lisäksi ohjelmaa värittäneet jamit ja keskustelutilaisuudet loivat risteilylle mukavan maanläheistä tunnelmaa.

Lauantai-ilta alkoi Retrossa leppoisalla Flame Jazz Talk Show -keskustelulla, johon tällä kertaa osallistui vibrafonisti Severi Pyysalo, kitaristi Teemu Viinikainen ja saksofonisti Timo Lassy. Sibiksen opiskelijoista koottu JASS Quartet jatkoi heti jutustelun jälkeen hienosti Nancy Wilson -tribuuttikeikalla. Voguen päälavalla tyylikäs DJ Fiona Timantti aloitti illan setillään, jonka jälkeen Fredator murahteli risteilyväen tanssilattialle. Tästä oli soulsensaatio Jo Stancen hyvä ottaa tilanne haltuun. Tuuraavan rumpali Mikko Kaakkuriniemen maukkaalla säestyksellä yhtye pisti parastaan, ja jälki oli vakuuttavaa. Yhtyeen solisti Jo oli silkkaa rautaa! Retron puolella jamit jatkuivat aamuun asti. Erityismaininnan ansaitsee vetreästi esiintynyt turkulaisnero Pyysalo!

Sunnuntai alkoi täydellisen hitaasti Teemu Åkerblomin soolobassonumerolla, jota seurasi Severi Pyysalon upeat soolot. Kaksikko soitti vielä pari kappaletta yhdessä, ja jazzkansa kuunteli hartaasti hurmioituneena. Uuden albumin Hit It julkaissut Teemu Viinikainen Trio lisäsi vähän vauhtia, mutta onneksi vain vähän. Edelleen mentiin miellyttävän seesteisessä sunnuntaitunnelmissa. Viinikaisen trio on löytänyt hienon tyylin; aitoa ja umpimusikaalista ilmaisua. Voguen puolella Fiona Timantti herätteli jazzyleisöä taas DJ-setillään, jonka perään juteltiin taas jazzista Flame Jazz Talk Showssa. Fiilistelykeskusteluun osallistui tällä kertaa laulaja Johanna Försti, saksofonisti Pope Puolitaival ja nuori rumpalilahjakkuus Sami Nummela. Flame Jazz Cruise IV:n päätti väkevässä kunnossa porskuttava Timo Lassy Band vakuuttavalla setillään. Yhtyeessä tuuraava rumpali Ville Pynssi, lyömäsoittaja Mamba Assefa ja basisti Antti Löjönen tarjoilivat risteilyn letkeintä komppia, jonka varassa solistit irrottelivat vapautuneesti.

Kiitos yleisölle, artisteille ja Viking Gracen väelle! Köydet irtoaa seuraavaksi 27.9.2014.

Kuvat: Olli Sulin

Flame Jazz Cruise IV