Kaksi trioa roihuaa ystävänpäivän Flame Jazz –illassa

11.2.2014 Uutiset

KVR MopoFlame Jazz –konsertissa kuullaan perjantaina 14.2 kahta huippuyhtyettä yhteiskiertueellaan. Illan aloittaa suomijazzin huippunimistä koostuva Kannaste-Viinikainen-Riippa, jonka perään kuullaan nuorta kohuttua Mopo –trioa levynjulkaisukiertueellaan.

Kitaran, rumpujen ja saksofonin muodostama KVR unohtaa instrumenttien perinteiset roolit, ja luo uutta musiikkia vastustamattomalla svengillä. Saksofonisti ja Sibelius-Akatemian jazzlinjan johtaja Jussi Kannaste on tuttu monien yhtyeiden riveistä, ja KVR-yhtyeessä päästään tutustumaan myös hänen omaan musiikilliseen mielenmaisemaan. Yhdessä kitaristi Teemu Viinikaisen ja rumpali Joonas Riipan kanssa kokenut trio tarjoilee saumatonta ja luovaa ilmaisua.

Kulttimaineeseen noussut Mopo on ihastuttanut yleisöä ympäri maailmaa energisellä esiintymisellään. Suomen arvostelijain liitto myönsi vuoden 2013 Kritiikin Kannukset -palkinnon saksofonisti Linda Fredrikssonille, ja häneltä löytyy myös Nuoren solistin palkinto Suomen Big Band -kilpailussa vuodelta 2010. Vastustamattomasti pörisevä Mopo julkaisee odotetun toisen albuminsa Beibe Flame Jazz –konserttipäivänä.

Ystäviä, jazzia ja herkkuja, tervetuloa!

 

Pe 14.2 klo 22 KVR + Mopo @ Café Tiljan (Åbo Svenska Teater, Eerikinkatu 13)

KANNASTE-VIINIKAINEN-RIIPPA

Jussi Kannaste, saksofonit

Teemu Viinikainen, kitara

Joonas Riippa, rummut

MOPO


Linda Fredriksson – saksofonit
Eero Tikkanen – kontrabasso
Eeti Nieminen – rummut

Ovet klo 21

Liput: 15/10€ (Lippupalvelu)