Israelilaisvirtuoosi kohtaa suomijazzin huiput

29.4.2014 Uutiset

NYConnection-1

Flame Jazzin ja Turun Seudun Musiikkiopiston yhteiskonsertissa kuullaan perjantaina 2.5 kansainvälisessä nosteessa olevaa huippuyhtyettä. Rumpali Jaska Lukkarinen ja israelilaissyntyinen pianisti Roy Assaf tapasivat opiskellessaan yhdessä New Yorkin maineikkaassa Manhattan School of Musicissa. Yhteistyö on jatkunut siitä lähtien tiiviinä NYConnection -yhtyeen parissa, ja Flame Jazz –konsertissa julkaistaan kokoonpanon toinen albumi Urban Griot. NYConnection yhdistää luovalla tavalla jazzstandardit sekä jäsenten omat sävellykset, ja kiehtova musiikillinen menu muotoutuu tuoreen kuuloiseksi tämän päivän jazzmusiikiksi. Mantereita ja traditioita yhdistävän nelikon musiikissa sävellykset jättävät tilaa soittajien yhteiselle improvisoinnille. Jussi Kannaste säestää saksofonillaan jopa pianistin elkein. Pianisti Assaf puolestaan jättää perinteisen pianokomppauksen vähemmälle luoden melodista ja rytmistä dialogia rumpali Jaska Lukkarisen kanssa. Kokonaisuuden nivoo yhteen lukuisista eturivin yhtyeistä tuttu basisti Antti Lötjönen.

Turun Seudun Musiikkiopiston salissa on luvassa traditiosta ponnistavaa melodista jazzia suomijazzin huippujen ja israelilaisvirtuoosin esittämänä. Tervetuloa!

 

Pe 2.5 klo 19 NYConnection @ Turun Seudun Musiikkiopisto (Mestarinkatu 2)

Jussi Kannaste – saksofoni

Roy Assaf – piano

Antti Lötjönen – basso

Jaska Lukkarinen – rummut

Liput 10€ käteisellä ovelta

 

www.nyconnection.net

www.jazzhug.com