Jazztohtorit Monkissa

11.11.2014 Uutiset

IMG_5163Flame Jazz –konserttisarja jatkuu perjantaina 14.11. funkjazzin ja bluesin sävyissä, kun kitaristi Jarno Kukkosen johtama yhtye D-Booster esiintyy jazzklubi Monkissa. Syksyllä 2010 perustettu kokoonpano esittää Kukkosen sävellyksiä, joiden innoittajana on 1970- ja 1980-lukujen groovejazz ja sen suuret nimet kuten Dave Sanborn, Stuff, Freddie Hubbard, Herbie Hancock ja George Benson.

Yhtyeessä kohtaa kaksi muusikkosukupolvea: 1960-luvulla syntyneet suomijazzin valtiomiehet Kukkonen, saksofonisti Jari Perkiömäki ja rumpali Markus Ketola sekä nuoremman polven aktiiviset ja asemansa jo vakiinnuttaneet edustajat pianisti Jussi Fredriksson ja basisti Juho Kivivuori. Kuriositeettina mainittakoon, että Perkiömäki, Kukkonen ja Ketola ovat Suomen ensimmäiset taiteelliset musiikin tohtorit jazzin saralla, tässä järjestyksessä.

Bändin musiikissa värikäs soundimaailma kohtaa mukaansatempaavan sykkeen, jonka ytimessä ovat vahvasti 1970-vaikutteinen groove, funk ja blues. Yhtyeen musiikissa on tarttumapintaa myös jazziin vihkiytymättömille kuulijoille kuten mukaansatempaavia toistuvia riffejä ja tarttuvia melodioita. D-Boosterin esikoisäänite D-isco julkaistiin joulukuussa 2013 CURecords-levymerkille. Albumin nimi viittaa 1970 -luvun jälkipuoliskolla alkaneeseen disko-ilmiöön, johon liittyi erityisesti musiikki ja tanssi.

Pe 14.11. klo 21 D-Booster @ Jazzklubi Monk (Humalistonkatu 3)

Jari Perkiömäki -saksofonit

Jussi Fredriksson – kosketinsoittimet
Jarno Kukkonen – kitara

Juho Kivivuori – basso

Markus Ketola – rummut 

Liput 10/8€ (8Raita Record Shop)

Ovet klo 20.30