Koko Jazz Orchestra juhlii levynjulkaisua

17.11.2014 Uutiset

KJO_2400x2400Suomijazzin huipuista koostuva Koko Jazz Orchestra konsertoi levynjulkaisun myötä Flame Jazz –konsertissa perjantaina 21.11. Rumpali Jussi Lehtosen ja pianisti Jussi Fredrikssonin tuoreita sävellyksiä soittava 8-henkinen kokoonpano on piristävä ilmiö suomalaisella musiikkikentällä. Koko Jazz Orchestran moniulotteisessa musiikissa yhdistyvät big band –sävyt pienyhtyeen notkeaan ilmaisuun.

Koko Jazz Orchestra julkaisee odotetun albumin Presenting the Music of Jussi Lehtonen and Jussi Fredriksson 21. marraskuuta. Helsinkiläisen Koko Jazz Clubin yhteyteen perustettu orkesteri julkaisee ensilevynsä Fredriksson Music -levymerkin kautta. Albumi esittelee kahden suomijazzin kärkitekijän sävellystuotantoa sovitettuna neljälle puhallinsoittimelle ja rytmisektiolle. Levyllä myös soittajina esiintyvät Lehtonen ja Fredriksson näyttäytyvät uudella julkaisulla nyt taitavina musiikinkirjoittajina. Molemmilta Jusseilta kuullaan albumilla kolme sävellystä, ja eheä kokonaisuus edustaa suomalaista kansainvälisen tason jazzmusiikkia parhaimmillaan.

KJO:n uuden albumin soittajakaarti edustaa kotimaisen jazzin terävintä kärkeä. Trumpetisti Tero Saarti, saksofonistit Petri Puolitaival ja Joonatan Rautio sekä pasunisti Kasperi Sarikoski muodostavat tiukan puhallinsektion, josta löytyy hienostuneen yhteissoiton lisäksi runsaasti solistivoimaa. Rytmisektiossa Lehtosen ja Fredrikssonin lisäksi vakuuttaa nuoren polven kontrabasisti Eero Seppä ja lukuisista yhteyksistä tuttu lyömäsoittaja Ville Pynssi.

Nelihenkinen puhallinsektio sekä lyömäsoittajalla laajennettu rytmisektio tuovat Koko Jazz Orchestran musiikkiin big band –sävyjä, ja orkesterin soundissa yhdistyvät laajemmat tekstuurit pienyhtyeen notkeaan ilmaisuun. Jussi Lehtosen latin-vaikutteisissa sävellyksissä on särmää ja vauhtia, ja säveltäjän kirjoittama balladi ”Ballad For Loila” tuo esiin myös KJO:n herkempää puolta. Jussi Fredriksson on kirjoittanut orkesterille svengaavia ja sävykkäitä kappaleita, joissa äkkiväärät käänteet ja taitavat sovitukset inspiroivat solisteja irtonaisiin suorituksiin.

Pe 21.11. klo 22 Koko Jazz Orchestra (Åbo Svenska Teater / Café Tiljan)

Tero Saarti – trumpetti
Petri Puolitaival – alttosaksofoni
Joonatan Rautio – tenorisaksofoni
Kasperi Sarikoski – pasuuna
Jussi Fredriksson – piano
Eero Seppä – basso
Jussi Lehtonen – rummut
Ville Pynssi – lyömäsoittimet

Liput 15/10€ (Lippupalvelu)

Ovet klo 21.00