Energinen William Suvanne Quartet perjantaina Monkissa

26.11.2014 Uutiset

Saxophonist William Suvanne and his band in Helsinki27.11.2013.

Perjantaina 28.11. Flame Jazzin vieraaksi saapuu huippusaksofonisti William Suvanne yhtyeineen. Jazzklubi Monkissa esiintyvä Suvanne julkaisi kiitellyn Tenor-albumin keväällä 2014. Monista huippuyhtyeistä tuttu kasvo heittäytyy uuden materiaalinsa myötä soulahtavan akustisen jazzin maailmoihin. Vauhdikas ja svengaava uutuus vie kuulijansa Las Vegasiin, kasinoiden ja pelipöytien maailmaan. Albumi on saanut vaikutteita New Orleansin jazzista sekä edesmenneen saksofonistin Michael Breckerin musiikista.

Las Vegas on ollut minulle aina kiehtova ja monella tavoin läheinen paikka. Kävin siellä viimeksi marraskuussa,” William Suvanne kertoo. ”The Tenor -levyn kappaleista muodostuu kertomus, jossa petkutetaan (Semibluff), asetetaan panoksia (Slots) ja tavataan kuvankauniita naisia (Princess ja Playmates).”

Suvanteen aiemmat levyt ovat muutaman vuoden takaa Indian Curry (2007) ja President (2010). Hän on saavuttanut urallaan useita palkintoja ja huomionosoituksia, kuten Nokia Young Talent -stipendin ja Suomen Saksofoniseuran Josef Kaartinen -palkinnon. Suvanne soittaa sujuvasti seitsemää eri puhallinsoitinta ja soittaa eri yhtyeiden riveissä yli 150 keikkaa vuosittain. Lisäksi hän toimii aktiivisesti säveltäjänä ja tuottajana.

Musiikkimme on svengipohjaista. Haluan saada jazzmusiikista pois turhan nyrpeyden ja vakavuuden”, William Suvanne kertoo. ”Tämä musiikki on parhaimmillaan silloin, kun sitä voidaan soittaa hymy huulilla”, hän jatkaa.

Monkin perjantai-ilta tarjoaa siis hyväntuulista ulospäin suuntautunutta svengiä!

Pe 28.11. klo 21 William Suvanne Quartet (Jazzklubi Monk)

William Suvanne – saksofoni
Mikael Jakobsson – piano
Tuure Koski – basso
Mikko Arlin – rummut

Liput 10/8€ (8Raita Record Shop)

Ovet klo 20.30