Basistilahjakkuus Teemu Åkerblom levynjulkaisukonsertissa

22.9.2015 Uutiset

promo2Flame Jazz jatkaa nuoria lahjakkuuksia esittelevää Talent Night -sarjaa turkulaislähtöisen basisti Teemu Åkerblomin kvartetin levynjulkaisukonsertilla. Åkerblomin levyn julkaiseva Jazzaggression Records on norjalaislähtöisen ja nykyään Suomessa asuvan DJ Fredrik Lavikin kulttimaineeseen noussut levymerkki. Aiemmin lähinnä uudelleenjulkaisuihin keskittynyt Jazzaggression tekee nyt uuden aluevaltauksen julkaisemalla uutta suomalaista jazzmusiikkia.

Teemu Åkerblom Quartet koostuu nuorista ja lahjakkaista jazzmuusikoista, ja ydinkvartetissa mukana ovat rumpali Mikko Arlin, saksofonisti-huilisti Max Zenger ja tenorisaksofonisti Ville Vannemaa. Alkuvuodesta 2014 perustettu yhtye esittää rohkeasti omannäköistään musiikkia, jossa jokaisen soittajan persoonallinen tyyli pääsee vahvasti esille. Yhtyeen musiikki on svengaavaa ja samalla syvällistä, tummien sävyjen kautta aukeavaa nykyjazzia, ja kaikki sävellykset ovat Åkerblomin käsialaa. Åkerblomin sävellyksissä kuuluvat laaja-alaiset vaikutteet musiikin eri aikakausilta yhdistettynä vahvaan persoonalliseen näkemykseen.

Turku Jazzin vuoden taiteilijaksi vuonna 2014 valittu Teemu Åkerblom (s. 1990) on tullut tutuksi jazzyleisölle mm. Aura Flow’n ja Trio Urhon riveistä. Lisäksi Åkerblom soitti virolaisen pitkän linjan jazzpianisti Tonu Naissoon yhtyeessä viime vuoden keikoilla. Viime aikoina basisti on opittu tuntemaan myös osaavana jazz-DJ:nä.

Nuorten lahjakkuuksien esiinmarssi jatkuu perjantaina Monkissa!

Pe 25.9. klo 21 Flame Jazz Talent Night: Teemu Åkerblom Quartet @ Monk (Humalistonkatu 3)

Max Zenger – alttosaksofoni, huilu
Ville Vannemaa – tenorisaksofoni
Teemu Åkerblom – basso
Mikko Arlin – rummut 

Liput 12/8€ (8Raita Record Store / Tiketti)
Ovet klo 20.30