Ilma Records tekee paluun neljän albumin julkaisukonsertissa

5.10.2015 Uutiset

1+2+3+5=4_1440x1440_coverRuotsalaistrumpetisti Magnus Broon tähdittämä muusikkosikermä esittää perjantaina 9.10. klo 22 Cafe Tiljanissa kiehtovaa elektroakustista improvisaatiota. Flame Jazzin graafikkonakin työskentelevä multitaiteilija Pekka Tuppurainen on koonnut levy-yhtiönsä Ilma Recordsin äänitteillä esiintyvistä muusikoista huippuyhtyeen. Åbo Svenska Teaterin kahvilassa järjestettävä konsertti on peräti neljän tuoreen Ilma Records -albumin julkaisukonsertti.

Monipuolisen musiikin julkaisemiseen satunnai­sesti keskittyvä Ilma Records tuotti omatoimi­sesti vuosina 2008-2010 neljä levyä, jotka li­sensoitiin ranskalaiselle AEON -levy-yhtiölle. Nämä aiemmin julkaistut albumit ovat: Aki Rissanen: La Lumieré Noire, Verneri Pohjola / Joonas Riippa: Michelin Star,  Mikko Innanen F60.8: Digital Home Recordings ja Pekka Tuppurainen Röd/Blå With Broo/Innanen/Riippa/Rissanen. Helsingin Sanomat nosti sekä Mikko Innasen että Verneri Pohjolan tuolloiset Ilma Records -albumit vuoden levyjen joukkoon.

Nyt julkaistavan albuminimen Ilma Records Presents: 1 + 2 + 3 + 5 = 4 alta löytyy Aki Rissasen uusi sooloalbumi, Mikko Innasen kokeellisen saksofoniprojekti F60.8:n abstrakti, Joonas Riippa Trion debyytti sekä RöD/BLå -kvintetin konseptialbumi. Konsertti-illan ja albumikokoelman kryptinen nimi viittaa kokoonpanojen muotoon (1 = soolo, 2 = duo, 3 = trio ja 5 = kvintetti) sekä yhteismäärään (4). Kokoelmalla kuitenkin itsenäisesti nimetyt albumit ovat täysin erillisiä ja toisistaan riippumattomia kokonaisuuksia. Yhdistävänä tekijänä ovat siis muusikot sekä ennakkoluuloton julkaisija Ilma Records. Kokeellisen jazzillan aikana kuullaan peräti neljää erilaista kokoonpanoa – yhdessä koossa!

Pe 9.10.2015 klo 22 Ilma Records Night: 1+2+3+5=4 (Café Tiljan, Eerikinkatu 13)

Magnus Broo – trumpetti
Mikko Innanen – saksofonit
Pekka Tuppurainen – elektroniikka, kitara
Aki Rissanen – piano
Joonas Riippa – rummut 

Liput 15/10 (Lippupalvelu, ovelta käteisellä)
Turku Jazz Orchestran saman illan konsertin lippua näyttämällä sisään 10€:lla.
Ovet klo 21.