Rumpalilegenda Steve Gadd Suomeen tammikuussa

21.12.2015 Uutiset

 

Yksi kaikkien aikojen merkittävimmistä rumpaleista Steve Gadd konsertoi Suomessa tammikuun 2016 lopulla. Rumpalilegendan ja tanskalaismuusikoiden muodostama Blitcher/Hemmer/Gadd -urkutrio konsertoi perjantaina 29.1. Helsingissä Koko Jazz Clubilla sekä lauantaina 30.1. Turusta lähtevällä Flame Jazz Cruisella.

Steve Gaddin maineikas ura rumpalina ulottuu 1970-luvulle saakka. Hänet tunnetaan erityisesti yhteistyöstään Steely Danin, Paul Simonin, Eric Claptonin ja Chick Corean kanssa. Gaddia pidetään yhtenä historian tärkeimmistä rumpujensoiton innovaattoreista.

Saksofonisti Michael Blicherin, Hammond-urkuri Dan Hemmerin ja Steve Gaddin muodostama Blicher/Hemmer/Gadd soittaa kiertueellaan juurevaa souljazzia. Vuonna 2014 yhtye soitti Euroopassa 16 loppuunmyydyn konsertin kiertueen, jonka materiaalista julkaistiin myös livealbumi.

Legendaarisen Steve Gaddin Suomen vierailun järjestävät yhteistyössä helsinkiläinen Koko Jazz Club sekä turkulainen Flame Jazz. Rumpalimestaria kuullaan Helsingissä intiimillä jazzklubilla, ja Turussa risteilyalus Viking Gracella järjestettävällä Flame Jazz Cruisella.

BLICHER/HEMMER/GADD

Michael Blicher – saksofoni
Dan Hemmer – Hammond-urut
Steve Gadd – rummut

Pe 29.1. klo 20.00 Koko Jazz Club, Helsinki,
Ovet auki klo 19
Liput: 42€
Lippuvaraukset: bookings@kokojazz.fi

La 30.1. klo 20.55 Flame Jazz Cruise VIII, Viking Grace, Turku
(Paluu Turkuun su 31.1. klo 19.50)

Liput: Viking Line