Jazzpianisti Brad Mehldau konsertoi Sigyn-salissa

8.2.2016 Uutiset

Flame Jazzin kevään odotetuimpia tapauksia on viisinkertaisen Grammy-ehdokkaan Brad Mehldaun konsertti Sigyn-salissa. Peräti seitsemän kertaa amerikkalaisessa Downbeat-lehdessä vuoden pianistiksi valittu Mehldau kuuluu sukupolvensa merkittävimpiin jazzmuusikoihin. Pianisti on esiintynyt Suomessa viimeksi viisitoista vuotta sitten, ja Flame Jazzissa häntä kuullaan nyt ensimmäistä kertaa soolokonsertissa.

Mehldau julkaisi lokakuussa 2015 vuosikymmenen aikana Euroopassa äänitettyjä teoksia sisältävän kokoelma-albumin 10 Years Solo Live. Soolotuotannon lisäksi hänet tunnetaan aktiivisena yhtyeenjohtajana useista eri kokoonpanoista. Omien projektien lisäksi pianisti on levyttänyt ja esiintynyt vuosien saatossa jazzin maailmantähtien kuten Joshua Redmanin, Pat Methenyn, Wayne Shorterin ja John Scofieldin kanssa.

Brad Mehldaun soolokonsertteja on ylistetty ympäri maailmaa. Virtuoottinen pianisti yhdistelee persoonallisella tavalla musiikkia eri genrejen mestareilta, kuten Thelonius Monk, Beatles, Johannes Brahms, Nirvana ja Radiohead. Loistavana säveltäjänä tunnettu Mehldau esittää myös omia sävellyksiään, ja liittää konsertteihin runsaasti vapaata improvisaatiota.

Flame Jazzin taiteellinen johtaja Jussi Fredriksson kertoo Suomen vierailun taustoista:

”Brad Mehldau on sukupolvensa merkittävimpiä jazzpianisteja, ja onkin unelmien täyttymys saada hänet lopulta Suomeen. Kotimaisten jazztapahtumien tiivistynyt yhteistyö mahdollistaa näiden maailmantähtien vierailuja myös täällä Pohjolassa.”

Brad Mehldau Solo (USA)
Pe 12.2. klo 19.00
Sigyn-sali, Linnankatu 60, Turku

Liput 35/30€
Tiketti
Ovet klo 18.00

www.bradmehldau.com