Kuva: Miikka Pirinen

Haastattelussa vuoden 2016 Flame Jazz -artisti Teppo Mäkynen

3.3.2016 Blogi

Suomijazzin visionääri, rumpali Teppo Mäkynen valittiin vuoden 2016 Flame Jazz -artistiksi. Titteli myönnetään näkemykselliselle muusikolle ja yhtyeenjohtajalle, jonka tuotantoa esitellään juhlavuoden aikana monipuolisesti. Perjantaina 4.3. yhtyeensä Teddy´s West Coastersin kanssa esiintyvä Mäkynen vastasi alkuvuodesta Jazz City Turku -toimituksen kysymyksiin.

1. Tulet soittamaan monta keikkaa Turussa tänä vuonna. Mitä odotat erityisesti?

Jokainen keikka on aina yhtä tärkeä ja hieno, mutta tottakai odotan malttamattomana Teddy’s West Coastersin maaliskuun keikkaa.

2. Miltä kuulostaa ajatus soittamisesta ruotsinlaivalla?

Ensimmäisenä mieleen tulevat tanssikeikat. Olen kyllä päässyt soittamaan jazzia ennenkin laivalla, ja niiden kokemusten perusteella se kuulostaa siistiltä.

3. Liittyykö Turkuun kohdallasi jotain erityistä?

Olen syntynyt Turussa, joten kaupungilla on minulle erityinen merkitys. Pidän kaupungista muutenkin kovasti varsinkin, kun se on nykyään vireä jazzkaupunki.

4. Mikä on mielestäsi jazzrumpalin tärkein ominaisuus?

Pitää olla todella suurikorvainen joukkuepelaaja.

5. Onko olemassa täydellistä symbaalia?

On täydellisiä peltejä määrättyihin musiikillisiin tilanteisiin, mutta ei yhtä täydellistä peltiä joka sopisi aina jokaiseen tilanteeseen. Sitä paitsi täydellisyys on tylsää.

6. Miksi BMW?

Se on vain hyvä auto. Tällä hetkellä myös siksi, kun ei ole varaa vaihtaa pikkuisen väsähtänyttä autoani uudempaan.

 

Teddy´s West Coasters -konsertti on loppuunmyyty. Teppoa kuullaan Turussa jo pian uudestaan, kun Manuel Dunkel Quartet & Anders Bergcranz esiintyy Café Tiljanissa pe 1.4. klo 22.00.