Jussi Fredriksson ja Severi Pyysalo (kuva Olli Sulin)

Flame Jazz Messengers levynjulkaisukonsertissa

4.9.2016 Uutiset

Flame Jazzin ympärille perustettu uusi kollektiivi Flame Jazz Messengers julkaisee perjantaina 9.9. debyyttialbuminsa Port Arthur. Turkulaisesta nostalgiasta ja Itämeren suojelun teemoista ammentava levy on paikallisten huippumuusikoiden Severi Pyysalon ja Jussi Fredrikssonin käsialaa – vibrafonisti Pyysalo on säveltänyt sekä sovittanut puolet materiaalista ja rumpali-pianisti Fredriksson puolet. Kolmelle puhallinsoittimelle ja rytmisektiolle kirjoitettu musiikki on värikästä, energistä ja paikoin äkkiväärästi polveilevaa jazzia.

Sigyn Clubin konsertissa kuullaan yhtyeen säveltäjien lisäksi kotimaisia huippuja kuten trumpetisti Mikko ”Gunu” Karjalaista, alttosaksofonisti Max Zengeriä sekä basisti Teemu Åkerblomia. Ruotsalainen tenorisaksofonisti Karl-Martin Almqvist tuo oman mausteensa Messengersin musiikkiin. Pohjoismaisen jazzin vahvimpiin muusikoihin kuuluva Almqvist tunnetaan väkevänä ja svengaavana saksofonistina. Hän on soittanut ruotsalaisten huippuyhtyeiden kuten Nils Landgren Funk Unitin ja Stockholm Jazz Orchestran riveissä.

Konsertit Turun konservatorion Sigyn Clubilla aloitetaan jo alkuillasta klo 19. Lämpimästi tervetuloa!

Flame Jazz Messengers -levynjulkaisukonsertti
Pe 9.9. klo 19.00
Sigyn Club, Linnankatu 60

Mikko ”Gunu” Karjalainen – trumpetti
Max Zenger – alttosaksofoni
Karl-Martin Almqvist (SE) – tenorisaksofoni
Severi Pyysalo – vibrafoni
Teemu Åkerblom – basso
Jussi Fredriksson – rummut

Liput: 20 € / opiskelijat ja eläkeläiset 15 € (+palvelumaksu)

OSTA LIPUT