Alexi Tuomarila Trion lämminhenkistä melankoliaa perjantaina Sigyn Clubilla

1.12.2016 Uutiset

Kansainvälisesti palkittu pianisti Alexi Tuomarila esiintyy Flame Jazz -konsertissa yhdessä rumpali Olavi Louhivuoren ja norjalaisbasisti Mats Eilertsenin kanssa.

Turun konservatorion Sigyn Clubille saapuu perjantaina parhaillaan Jazzliiton kiertueella oleva, odotettu Alexi Tuomarila Trio. Yhtye sai alkunsa vuonna 2004, ja ensimmäinen levy Constellation julkaistiin norjalaiselle Jazzaway Records -yhtiölle 2005. Trion seuraava Seven Hills -levy ilmestyi vasta kahdeksan vuotta myöhemmin, sillä kaikki soittajat ovat olleet täystyöllistettyjä useissa muissa projekteissaan. Albumit saavat kuitenkin pian seuraajan, sillä kolmannen levyn materiaalia on ehtinyt kertyä jo niin paljon, että yhtye suuntaa studioon jo heti Turun-keikan jälkeisenä maanantaina.

Kiertueella Alexi Tuomarila Trio esittää uutta, lämminhenkisen melankolista tuotantoaan. Vuosia kestäneen musiikillisen ystävyyden ja muusikoiden oman, persoonallisen äänen vahvistumisen myötä trio soi täynnä tunnetta ja tasapainoista yhteistyötä. Melodia, rytmi ja yhtenäinen soitonhallinta tekevät sisällöstä nautittavaa kuunneltavaa.

Amerikkalainen Jazztimes-lehti nosti Alexi Tuomarilan yhdeksi tulevaisuuden suurista jazzpianisteista. Useissa kilpailuissa palkittu, Belgiassa jazzmusiikkia opiskellut kosmopoliitti onkin luonut aktiivisesti uraa kansainvälisellä kentällä – parhaiten hänet tunnetaan legendaarisen trumpetisti Tomasz Stankon yhtyeen pianistina. Rumpali Olavi Louhivuori tunnetaan samaisen Stankon kokoonpanon lisäksi mm. yhtyeistä Oddarrang ja Ilmiliekki Quartet.

Flame Jazz: Alexi Tuomarila Trio (FI/NO)

Alexi Tuomarila – piano
Olavi Louhivuori – rummut
Mats Eilertsen (NO) – basso

Pe 2.12.2016 klo 19.00
Sigyn Club, Turun konservatorio,
Linnankatu 60, Turku

Liput 15 / 10 €
Tiketti (+palvelumaksu)
Lipunmyynti myös ovella klo 18 alkaen.