Ulf Wakenius ja Niklas Winter

Jazzkitaran mestarit Wakenius ja Winter perjantaina Café Tiljanissa

5.12.2016 Uutiset

Duokokoonpanon mahdollisuuksiin viime aikoina syventynyt kitaristi Niklas Winter jakaa lavan ruotsalaisvirtuoosin kanssa. Flame Jazz -illassa kuullaan kitaratunnelmointia maailman huipulta!

Kitaristi Ulf Wakenius (s. 1958) on yksi Ruotsin menestyneimmistä jazzmuusikoista. Hän soitti peräti kymmenen vuotta legendaarisen pianisti Oscar Petersonin viimeiseksi jääneessä yhtyeessä. Wakenius on luonut kansainvälistä uraa jo 1980-luvulta lähtien, ja varsinainen läpimurto tapahtui 1985, kun Wakeniuksen ja Peter Almqvistin kitaraduo Guitars Unlimited esiintyi Euroviisujen väliajalla 600 miljoonalle televisionkatsojalle.

Wakenius on julkaissut parisenkymmentä albumia omalla nimellään sekä vieraillut muissa kokoonpanoissa kitaristina yli kolmenkymmenen albumin verran. Ruotsalaiskitaristin soittokumppaneihin kuuluu jazzin kärkinimiä kuten Pat MethenyRandy Brecker, Niels-Henning Ørsted Pedersen, Viktoria Tolstoy ja Jukkis Uotila. Viime vuodet Wakenius on kiertänyt maailmaa upean korealaislaulajatar Youn Sun Nah’n kanssa.

Bostonin maineikkaassa Berkleen jazzcollegessa opiskellut, turkulaissyntyinen kitaristi ja säveltäjä Niklas Winter (s. 1969) on tehnyt uransa aikana menestyksekästä yhteistyötä etenkin pohjoismaisten sekä japanilaisten muusikoiden kanssa. Hän on esiintynyt mm. Kenny Wheelerin, Kiri Te Kanawan, Ted CursoninKarl-Martin Almqvistin sekä Severi Pyysalon kanssa. Winterille mieluisaa on viime vuosina ollut kitaraduon mahdollisuuksien laajentaminen. Vuosina 2008-2012 Winter soitti noin sata konserttia huippukitaristi Teemu Viinikaisen kanssa, ja yhteistyöstä syntyi myös vuonna 2010 julkaistu duolevy Eight Songs Seven Keys.

Niklas Winter tunnetaan myös levy-yhtiö Abovoicen perustajana. Abovoice on tuonut arvokkaan lisän maamme jazzin julkaisutoimintaan, ja Winter toimii erityisesti pohjoismaisen jazzyhteistyön tärkeänä sillanrakentaja.

Ulf Wakenius & Niklas Winter Duo (SE/FI)

Ulf Wakenius – kitara
Niklas Winter – kitara

Pe 9.12.2016  klo 22.00
Café Tiljan, Åbo Svenska Teater
Eerikinkatu 13, Turku

Liput: 15 / 10 €
OP Turun Seudun omistaja-asiakasetu 13,5 € (max 2 etua / asiakas)
Åbo Svenska Teaterin lippukassa ja Ticketmaster (+palvelumaksu)

Lipunmyynti myös ovella käteisellä klo 21 alkaen.