Kuva: Tanja Ahola

Erikoisten instrumenttien Quartet Ajaton perjantaina Café Tiljanissa

7.2.2017 Uutiset

Ainutlaatuinen Quartet Ajaton luo neliulotteista musiikkia, joka hajottaa määritelmät menneiden aikojen tomuksi. Eri aikakausia ja tyylejä edustavat instrumentit sovittautuvat yhteen kansanmusiikin, jazzin ja klassisen muusiikin luovana virtana.

Laulaja-lauluntekijä Mia Simanaisen luotsaama Quartet Ajaton yhdistää musiikissaan luontevalla ja ennakkoluulottomalla tavalla eri aikakausien musiikki-instrumentteja ja tyylilajeja. Yhtye koostuu omaäänisistä ja arvostetuista taiteilijoista kansanmusiikin, jazzin ja klassisen musiikin saralta. Tango nuevo -spesialisti Henrik Sandås soittaa bandoneonia, 1600-1700 -luvuilla suosittua viola da gambaa hallitsee Mikko Perkola ja Moog-syntetisaattorilla taituroi Yrjö-palkittu pianisti Kari Ikonen. Simanainen itse on kouliintunut, monipuolinen ja laajan ilmaisuskaalan hallitseva laulaja, joka venyy vaivatta armenialaisesta kansanlaulusta fadoon ja kujeilevaan kokeiluun.

Vuonna 2013 toimintansa aloittaneen yhtyeen erikoinen instrumentaatio ja musiikillinen visio ovat kokoelma poikkeuksia, jossa improvisoidut maisemat, kansanmusiikilliset säkeet, keskiaikaiset luuttulaulut sekä alkuperäissävellykset virtaavat ainutlaatuisena synteesinä. ”Suomen ankara ilmasto tuottaa ilmiöitä mitä erikoisimmissa tyylilajeissa ja instrumenteissa, mistä yhtyeen hienot taiteilijat ovat osoitus. Vain jääräpäinen usko omaan epäsovinnaiseen ideaani sekä talonpoikainen yrittäminen saivat yhdistämään edellä mainitut instrumentit”, Simanainen kertoo.

Ajaton toteuttaa nimensä mukaista henkeä myös syksyllä 2016 ilmestyneellä Elixir-esikoisalbumillaan: digitaalisen latauskoodin kantajana on ajattomuutta ja lämpöä huokuva keräilykappale, numeroitu koivuvanerinen WD eli puulevy.

Mia Simanainen – laulu
Henrik Sandås – bandoneon
Kari Ikonen – Moog-syntetisaattori
Mikko Perkola – viola da gamba

Quartet Ajaton
Pe 10.2.2017 klo 22.00 (ovet klo 21.00)
Café Tiljan, Åbo Svenska Teater
Eerikinkatu 13, Turku

Ennakkoliput: Ticketmaster (+palvelumaksu 2,50€)
Åbo Svenska Teaterin lippukassa, Hansakortteli
Normaali 15 €
Eläkeläiset ja opiskelijat 12 €
S-Etu 13,50 € (max 2 etua/kortti, ei bonusta)

Lipunmyynti myös ovella klo 21 alkaen.