Kuva: Felix Zenger

Saksofonisti Max Zengerin ennakkoluuloton Maxxxtet perjantaina Monkissa

20.2.2017 Uutiset

Hiljattain debyyttialbuminsa julkaissut Maxxxtet on seikkailullinen kokoonpano, jossa Zengerin melodiset sävellykset yhdistyvät yllätykselliseen improvisaatioon.

Turkulaistaustainen Max Zenger (s. 1988) on suomijazzin nousevan sukupolven kuuma nimi. Energinen saksofonisti on monessa mukana: mm. Aura Flow, Max Zenger Quintet ja Filunki kuuluvat miehen omien projektien listalle. Lisäksi Zenger on keikkaillut mm. Turku Jazz OrchestranRicky-Tick Big Bandin ja Elastisen kanssa. Perjantaina jazzklubi Monkiin saapuva kvartetti Maxxxtet on puupuhallintaiturin uusin kehuttu kokoonpano.

Viime vuoden lokakuussa debyyttialbuminsa Chapter 1 julkaissut ennakkoluuloton Maxxxtet vie kuulijan matkalle maailman ympäri sekä menneeseen että tulevaan. Max Zenger on uransa aikana kerännyt inspiraatiota monilta seikkailultaan maailman perukoihin ja näillä reissuillaan tapaamiltaan muusikoilta ja opettajilta. Zengerin soitossa voikin helposti kuulla vaikutteita eri kulttuureista ja tyylilajeista.

Sävellyksistä vastaavan Zengerin lisäksi Maxxxtetissa soittavat monissa kokoonpanoissa vaikuttavat trumpetisti Tomi Nikku, Turku Jazz Festivalin vuoden artistiksi 2014 valittu basisti Teemu Åkerblom sekä rumpali Joonas Leppänen. Zenger itse soittaa kokoonpanossa alttosaksofonin lisäksi myös lämminsävyistä bassoklarinettia. Ilmavasti soivan kvartetin päärooleissa ovat puhaltajat kompin tukiessa heitä väkevästi.

”Zenger on levyn perusteella ulosanniltaan nuoren soittajapolven uteliaimpia tutkimusmatkailijoita. Standardoitujen koulukuntien kumartamisen sijaan hän tuntuu etsivän ääntään kaunosieluisen lyyrisyyden ja vahvatunnelmaisten moodien kohtaamisesta.”  -Turun Sanomat

Max Zenger – saksofoni, bassoklarinetti
Tomi Nikku – trumpetti
Teemu Åkerblom – basso
Joonas Leppänen – rummut

 

Maxxxtet
Pe 24.2.2017 klo 21.00 (ovet klo 20.30)
Jazzklubi Monk
Humalistonkatu 3, Turku

Ennakkoliput: Tiketti (+palvelumaksu 1,50€)
Normaali 15 €
Eläkeläiset ja opiskelijat 12 €

Lipunmyynti myös ovella klo 20.30 alkaen.