Kuva: Maria Lomholdt

Tanskalainen huippukvintetti Flame Jazzin vieraaksi perjantaina!

28.2.2017 Uutiset

Tanskalaisrumpali Snorre Kirk kuuluu Euroopan nousevien jazztähtien parhaimmistoon. Turkulaisyleisö saa perjantaina nauttia kehutun Snorre Kirk Quintetin svengistä Café Tiljanin tunnelmallisessa jazzillassa.

Rumpali-säveltäjä Snorre Kirk (s. 1981) on yksi hienoimmista pohjoismaisista muusikoista. Kirkin ilmaisu on varsin perinteikästä swing-henkistä jazzia, ja hänen sävellystuotantoaan onkin verrattu Duke Ellingtonin ja Charles Mingusin musiikkiin. Yhtyeen tuoretta Europa-albumia on ylistetty kansainvälisessä mediassa, ja taitava tanskalaisyhtye esittää levyn materiaalia nyt ensimmäistä kertaa turkulaisyleisölle. Luvassa on svengaavaa ja näkemyksellistä jazzia Euroopan huipulta.

Snorre Kirk nousi raketin lailla Euroopan jazzin huipulle debyyttialbuminsa On Blues Modernism myötä vuonna 2012. Kirk on työskennellyt useiden kansainvälisten kärkinimien taustabändeissä, mutta debyyttijulkaisu nosti hänet säveltäjänä ja bändinjohtajana Euroopan tietoisuuteen. Levy palkittiin Tanskassa vuoden jazzalbumina, ja Kirk sai myös kaksi Tanskan Grammy-ehdokkuutta. Kehuttu ensijulkaisu sai jatkoa vuonna 2015, kun Kirk julkaisi seuraavan albuminsa Europa, jonka kappaleita kuullaan myös Turussa perjantaina. Toisen albumin myötä Kirkin yhtyeille on sadellut esiintymisiä myös suurimmissa kansainvälisissä jazztapahtumissa North Sea Jazz Festivalia, Poria ja Kansasia myöten.

Kansainvälisissä arvosteluissa Snorre Kirkiä kehutaan kauniista melodioista ja tyylikkäistä sovituksista. Hänet mainitaan perinteikkään tyylitajun omaavana säveltäjänä, joka ei kuitenkaan sorru tarkoitukselliseen retroiluun. Kvintetin soitossa kuullaan lämmintä bluesia, sielukkaita hengellisen musiikin vaikutteita sekä vahvaa groovea.

Tobias Wiklund – kornetti
Jan Harbeck – tenorisaksofoni
Magnus Hjorth – piano
Lasse Mørck – basso
Snorre Kirk – rummut

Snorre Kirk Quintet (DK)
Pe 3.3.2017 klo 22.00 (ovet klo 21)
Café Tiljan, Åbo Svenska Teater
Eerikinkatu 13, Turku

Ennakkoliput: Ticketmaster (+palvelumaksu 2,50€)
Åbo Svenska Teaterin lippukassa, Hansakortteli
Normaali 15 €
Eläkeläiset ja opiskelijat 12 €
S-Etu 13,50 € (max 2 etua/kortti, ei bonusta)

Lipunmyynti myös ovella klo 21 alkaen.