Jazzristeily groovaa Turun satamasta Itämerelle jälleen lauantaina!

12.9.2017 Uutiset

Suosittu Flame Jazz Cruise suuntaa Itämerelle taas uusin kujein. Kahden big bandin ja neljän pienemmän kokoonpanon myötä risteilyllä nähdään nyt ennätysmäärä muusikoita. Konserttien lisäksi huippuartisteja voi kuulla jameissa sekä kiinnostavissa Talk Show -keskusteluissa.

Lauantaina starttaava yhdestoista Flame Jazz Cruise on suurten kokoonpanojen juhlaa. Turku Jazz Orchestra & Johanna Försti päättää juhlakiertueensa Viking Gracella ja tuo Oulusta mukanaan sikäläisen Oulu All Star Big Bandin solistinaan huikea saksofonisti Manuel Dunkel.

Försti ja turkulaiset nostavat lauantai-illan tunnelman kattoon Lady Sings the Blues -ohjelmistollaan. Paluumatkalla risteilyn päätteeksi kuullaan legendaarisen saksofonisti Michael Breckerin musiikkia Mikko Hassisen johtaman OASBB:n ja Manuel Dunkelin esittämänä. Peräti kahden big bandin kattaus tuo Flame Jazz Cruiselle isoa soundia ja räjähtävää tunnelmaa!

Turkulaislähtöisen Flame Jazz Messengersin Suomen-kiertue päättyy risteilyn lauantai-illan juhlatunnelmissa. Flame Jazz Cruisen kapteeni Jussi Fredrikssonin ja legendaarisen vibrafonisti Severi Pyysalon johtama sekstetti avaa risteilyn Itämeri-aiheisella ohjelmistollaan.

Vibrafonisti Pyysaloa kuullaan myös paluumatkan odotetulla keikalla monipuolisen muusikko-kirjailija Kauko Röyhkän kanssa. Kaksikon tuore yhteisalbumi Turmion suurherttua esittelee taitelija Röyhkästä jälleen uusia puolia. Jazzikasta materiaalia kuullaan risteilyllä torvisektiolla sekä Johanna Förstillä vahvistetulla kokoonpanolla.

Sähköbasisti Lauri Porra tunnetaan monipuolisena taiturina Stratovariuksesta fuusiojazz-bändeihin tai vaikkapa Emma Salokoski EnsembleenJean Sibeliuksen sukulaisen veri vetää myös sävellyskynän varteen – Porra on säveltänyt lukuisille kokoonpanoille pienyhtyeistä sinfoniaorkestereihin. Flyover Ensemble on hänen tuoreimpia musiikillisia visioitaan. Yhtye tarjoilee lauantai-iltaan elokuvallisia tunnelmia, minimalistista tulkintaa ja häikäisevää solismia.

Yksi risteilyn helmistä kuullaan paluupäivän avauskeikalla Retrossa. IKIZAKI on kosketinsoittaja Aki Rissasen ja ruotsalaisrumpali Robert Mehmet Ikizin hypnoottinen duo, joka vie raukean risteily-yleisön kevyeen jazztranssiin. Rissanen on yksi tämän hetken kuumista suomaisnimistä maailmalla, Ikiz tunnetaan mm. Nils Landgren Funk Unitin sekä Jacob Karlzon Trion rumpalina.

Jazzristeilyltä poistutaan hymy huulilla – Flame Jazz Cruisen ainutlaatuinen tunnelma takaa sen!

Flame Jazz Cruise 11
Viking Grace, Turun satama, Ensimmäinen linja 1
LÄHTÖ la 16.9. klo 20.55
PALUU su 17.9. klo 19.50
LIPUT Viking Line
Normaali risteilylippu oikeuttaa sisäänpääsyyn kaikkiin risteilyn konsertteihin.

OHJELMA – Kaikki aikataulut Suomen ajassa

Lauantai 16.9.

Klo 21.30 Flame Jazz Talk Show (Retro)
Klo 22.00 Flame Jazz Messengers (Retro)
Klo 23.00 Flame Jazz Jam Session (Retro)
Klo 23.00 Lauri Porra Flyover Ensemble (Vogue)
Klo 00.15 Turku Jazz Orchestra & Johanna Försti: Lady Sings the Blues (Vogue)

Sunnuntai 17.9.

Klo 13.00 IKIZAKI (Retro)
Klo 14.00 Flame Jazz Jam Session (Retro)
Klo 14.30 Flame Jazz Talk Show (Vogue)
Klo 15.30 Severi Pyysalo & Kauko Röyhkä: Turmion suurherttua (Vogue)
Klo 17.00 Oulu All Star Big Band feat. Manuel Dunkel: A Tribute to Michael Brecker (Vogue)