Kuva: Klaus Elfving

Kehuttu Alder Ego ensi perjantaina Bar Ö:ssä!

16.9.2017 Uutiset

Flame Jazz käynnistää säännöllisen konserttitoiminnan Österbladin tontin kulttuurimiljöössä rumpali-säveltäjä Joonas Leppäsen johtaman Alder Egon vierailulla. Debyyttilevynsä toukokuussa julkaissut kvartetti on saanut runsaasti positiivista vastakaikua kriitikoiden ja yleisön keskuudessa.

Peloton ja tyylikäs Alder Ego on rumpali ja säveltäjä Joonas Leppäsen (s. 1984) johtama nelikko. Berliinissä ja Göteborgissa vietettyjen vuosien jälkeen Helsinkiin asettunut Leppänen tuo taitavista nuoremman polven jazztekijöistä muodostuvan yhtyeensä perjantaina Flame Jazzin vieraaksi hiljattain laajennettuun Bar Ö:hön. Alder Egon soittajat ovat kiinnostavia nousevia nimiä – muusikoiden kiinnityslistalta löytyy hurja määrä laatua: Big BlueMikko Sarvanne Hip Company, Sointi Jazz OrchestraBowman TrioTeemu Åkerblom Quartet, Fifth Avenue, OK:KO, Flame Jazz Messengers, Nina Mya, Grímsey, Plastic Island, Maxxxtet jne.

Jyväskylästä lähtöisin oleva Joonas Leppänen on herkkäotteinen rumpali, ja hänen Alder Ego -kokoonpanolle säveltämänsä musiikki on hillityn intensiivistä akustista kamarijazzia, jossa improvisatorinen vuoropuhelu yhdistyy Leppäsen upeisiin sävellyksiin. Säveltäjänä ja sovittajana Leppänen mielellään tutkii millä kaikilla tavoin trumpettia ja saksofonia voi käyttää yhdessä. Trumpetisti Tomi Nikku ja saksofonisti Jarno Tikka saavat runsaasti soolotilaa myös improvisaatioille, mutta kokonaisuus on sävellyksellisesti koko ajan hyvin hallittua. Puhaltajien taustalla rullaa vahvana turkulaislähtöisen Teemu Åkerblomin bassotyö, ja Leppäsen rumpujensoitto on herkullisen elävää ja mielenkiintoista. Kvartetin yhteissoitto on taiteellisessa kontrollissa olevaa rohkeaa kokeilemista.

Alder Egon ensilevy julkaistiin toukokuussa norjalaisella Amp Music & Recordsilla. Esikoinen on kerännyt kehuja poikkeuksellisesta itsevarmuudestaan sekä yleisöltä että kriitikoilta. Levyllä vierailee kahdella kappaleella myös harmonikkataiteilija Harri Kuusijärvi.

”Vuoden kotimaista kärkeä tähän mennessä.” -Jazzpossu

Bar Ö:n rosoisen intiimi miljöö on todettu jazzille sopivaksi viime kevään ja kesän konserttivierailujen myötä, ja nyt Flame Jazz aloittaa tilassa säännöllisen alkuiltoihin sijoittuvan konserttisarjan. Bar Ö:n syksyn muut Flame Jazz -esiintyjät ovat 13.10. Foreign Friends, 17.11. Hobby Horse (US/IT) ja 8.12. Raoul Björkenheim Triad. Kaikki keikat alkavat klo 19. Bar Ö:n ainutlaatuisessa tunnelmassa musiikki tulee lähelle, ja yleisö pääsee aistimaan hetken huumaa vain metrien päästä muusikoista.

 

Alder Ego
Pe 22.9.2017 klo 19
Bar Ö
Linnankatu 7, Turku

Tomi Nikku – trumpetti
Jarno Tikka – tenorisaksofoni
Teemu Åkerblom – kontrabasso
Joonas Leppänen – rummut, sävellykset

Ennakkoliput: Tiketti
Normaali 16,5 €
Eläkeläiset ja opiskelijat 13,5 €

Hinnat sisältävät palvelumaksun.

Lipunmyynti myös ovella klo 18 alkaen.