Kuva: Tero Ahonen

Debyyttialbuminsa julkaissut Laura Annika Quartet perjantaina Tiljanissa

28.11.2017 Uutiset

Räiskyviä sävellyksiä ja kuulaita tuokiokuvia yhteen kietova tuoreiden tekijänimien Laura Annika Quartet julkaisi äskettäin ensimmäisen pitkäsoittonsa. Perjantaina Turkuun saapuvan yhtyeen mukana levynjulkaisukiertueella soittaa myös palkittu saksofonisti Adele Sauros.

Laura Annika Quartet kutoo yhteen modernin jazzharmonian ja ‐rytmin eri ulottuvuuksia, sanatonta ja sanoitettua laulua, sekä kollektiivisella otteella töitä tekevien muusikoiden persoonalliset soittotyylit. Vuonna 2013 perustettu kvartetti koostuu helsinkiläistyneistä muusikoista, jotka inspiroituvat niin jazzmusiikin perinteestä kuin rytmimusiikin eri nykyilmiöistäkin. Yhtyeen oivallista kitkaa ja omaperäisyyttä sisältävät kappaleet ovat syntyneet vokalisti Annika Mustosen ja pianisti Aleksis Liukon sävellysyhteistyön tuloksena. Komppiparina taituroivat kontrabasisti Joonas Tuuri ja rumpali Jesse Ojajärvi.

Tamperelainen levymerkki Eclipse Music julkaisi Laura Annika Quartetin debyttialbumin 17. marraskuuta. Finnvox-studiolla äänitetty albumi kantaa nimeä Metsä. Albumin teemana on kontrasti, ja aihetta käsitellään niin valon ja varjon, lumen ja pimeyden kuin rakkauden ja luopumisen kauttakin. Levyllä kuullaan tällä kertaa laulukielenä englannin lisäksi myös suomea, ja vuonna 2015 julkaistun Le Lac -EP:n tapaan mukana on myös sanatonta laulua. Levyn nimikkokappaleen sävellys on nykyisin Göterborgissa musiikin maisteriopintoja tekevän pianisti Liukon käsialaa, ja lyriikat siihen ja muihinkin levyn kappaleisiin on tehnyt Mustonen. Tuoreella levyllä vierailee myös useista nuoren jazzsukupolven eturivin yhtyeistä tunnettu saksofonisti Adele Sauros, joka soittaa mukana myös levynjulkaisukiertueella.

Varkaudesta alun perin kotoisin oleva Annika Mustonen on valmistunut muusikoksi Metropolia Ammattikorkeakoulusta. Mustosta on kehuttu eritysesti tarkasta rytmiikasta ja taipuisasta scat-laulusta. Mustonen on opiskellut musiikkia myös Barcelonassa, josta sävellyksiin on tarttunut mm. flamencomusiikille tyypillisiä piirteitä. ”Suomen kaamosaika tuntui Etelä-Euroopan auringonpaisteessa kaukaiselta, jopa absurdilta. Sain ihmetystä osakseni kertoessani paikallisille, että yleensä pimeässä marras-joulukuussa toivon lunta, koska se tuo valoa”, kertoo Mustonen.

Yhtyeen soittajia pitävät kiireisinä myös muut kokoonpanot, kuten Sointi Jazz Orchestra, Bowman Trio sekä Harri Kuusijärvi Koutus.

 

Annika Mustonen – laulu
Aleksis Liukko – piano
Joonas Tuuri – kontrabasso
Jesse Ojajärvi – rummut
feat. Adele Sauros – saksofoni

 

Laura Annika Quartet feat. Adele Sauros
Pe 1.12.2017 klo 22.00 (ovet klo 21)
Café Tiljan, Åbo Svenska Teater
Eerikinkatu 13, Turku

Ennakkoliput: Ticketmaster (+palvelumaksu 2,50€)
Åbo Svenska Teaterin lippukassa, Hansakortteli
Normaali 15 €
Eläkeläiset ja opiskelijat 12 €
S-Etu 13,50 € (max 2 etua/kortti, ei bonusta)

Lipunmyynti myös ovella klo 21 alkaen.