Kuva: NPG Records.

Flame Jazz Cruise irrottaa köydet kahdennentoista kerran!

29.1.2018 Uutiset

Flame Jazzin kevätkausi käynnistyy näyttävästi Viking Gracen jo legendaariseksi muodostuneen jazzristeilyn merkeissä. Suositun Flame Jazz Cruisen päätähtenä loistaa Princen yhtyeessä hänen uransa viimeiset kuusi vuotta soittanut basisti-laulaja Ida Nielsen.

Risteilemään lähtee myös kulttimaineessa oleva Mopo, jonka odotettu uutuusalbumi Mopocalypse on juuri julkaistu risteilyn alla. Mopo on suomalaisen jazzmusiikin yksi kirkkaimmista tähdistä – tämän osoittavat lukuisat tunnustukset ja korkean profiilin esiintymiset. Trio ammentaa musiikkinsa jazzista, 70-luvun punkista ja Suomen luonnosta. Sävellykset syntyvät, kehittyvät ja kasvavat yhteisvoimin, ja tilaa jää myös yllätyksille.

Vuoden 2018 Flame Jazz -artisti, pianisti-moogisti Kari Ikonen esiintyy risteilyllä kahdessa eri kokoonpanossa. Positiivista energiaa puhkuva Trio Toffa käynnistää lauantai-illan musiikkinautinnot ja kolmikko lämmittää beniniläisen Noël Saïzonoun sävelmin yleisön mukavasti risteilyfiilikseen! Paluupäivänä heräillään Ikosen ja ranskalaisklarinetisti Louis Sclavisin tunnelmointiin. Omintakeisessa Ikonostasis-duossa yhdistyvät sävellyksellinen kunnianhimoisuus, utelias kokeilunhalu ja vinonpuoleinen huumori.

Pasunisti ja laulaja Jay Kortehiston ohjastama Screaming Jay & The Bones huipentaa lauantain meiningin 50-luvun riehakkaissa ja svengaavissa tunnelmissa. Koko risteily puolestaan päättyy sunnuntaina retrofuturistisen ja elokuvallisen Njet Njet 9 -kokoonpanon tarttuvaan soittamisen iloon.

Konserttien lisäksi risteilyllä järjestetään totutusti jameja ja talk show -keskusteluja. Flame Jazz Cruise tarjoaa musiikkielämyksiä avantgardesta funkiin ja rhythm & blues -klassikoihin, tervetuloa mukaan!

Ida Nielsen Bandin konsertti on osa Nordisk Kulturfondin tukemaa Puls-hanketta.

 

OHJELMA – Kaikki aikataulut Suomen ajassa

Lauantai 3.2.

Klo 21.30 Flame Jazz Talk Show (Retro)
Klo 22.00 Trio Toffa (Retro)
Klo 23.15 Flame Jazz Jam Session (Retro)
Klo 23.00 Ida Nielsen Band (Vogue)
Klo 00.15 Screaming Jay & The Bones (Vogue)

Sunnuntai 4.2.

Klo 13.00 Kari Ikonen Ikonostasis – Duo with Louis Sclavis (Retro)
Klo 14.00 Flame Jazz Jam Session (Retro)
Klo 14.30 Flame Jazz Talk Show (Vogue)
Klo 15.30 Mopo (Vogue)
Klo 17.00 Njet Njet 9 (Vogue)

Flame Jazz Cruise 12
La 3.2.2018 klo 20.55
Viking Grace, Turun Linnansatama

Liput: Viking Line
Normaali risteilylippu oikeuttaa sisäänpääsyyn kaikkiin risteilyn konsertteihin.

Paluu sunnuntaina 4.2. klo 19.50.