Kuva: Peter Hellesøe

Pohjoismaista svengiä perjantaina Tiljanissa!

6.2.2018 Uutiset

Flame Jazzin kevätkausi jatkuu jazzristeilyn jälkeen taas tukevalla maalla perjantaina K.Å.M. Trion voimin. Tunnelmallisen Café Tiljanin myöhäisillassa esiintyvä ilmaisuvoimainen kolmikko tarjoilee viihdyttävän illan huippujazzin parissa.

Pohjoismainen K.Å.M. Trio on kolmen ulospäinsuuntautuneen jazzmuusikon muodostama yhtye. Viime kesänä Korpo Sea Jazzin taiteellisena johtajana loistanut trumpetisti Mikko ”Gunu” Karjalainen (s.1974) on aktiivinen ja arvostettu soittaja, joka vaikuttaa mm. Ricky-Tick Big Bandin sekä Teddy’s West Coastersin riveissä. Lyyrisen soittonsa lisäksi Karjalainen tunnetaan sanavalmiina ja karismaattisena hahmona, joka pyrkii omalla aktiivisuudellaan vahvistamaan yhteisöllisyyttä niin kotimaisissa kuin kansainvälisissä taidepiireissä, kunnioittamaan perinnettä sekä etsimään uutta.

Tanskalaisrumpali Anders Mogensen (s.1969) ja suomalaissyntyinen basisti Johnny Åman (s.1986) tuovat kolmikon sointiin skandinaavista svengiä. Mogensen on yksi Tanskan työllistetyimmistä soittajista, ja teini-ikäisenä ruotsalaistunut Åman hallitsee vastaavasti Ruotsin jazz-lavoja. Molemmat ovat levyttäneet ja kiertäneet maailmantähtien kuten Jerry Bergonzin, Dave Liebmanin, Brecker Brothersin, Django Batesin, Tim Hagansin, Peter Epsteinin ja Jukkis Uotilan kanssa.

Omia sävellyksiään esittävä K.Å.M. Trio tunnetaan ilmeikkäästä ja energisestä esiintymisestään. Tanskasta kiertueensa aloittava yhtye saapuu perjantaina turkulaisyleisön eteen hyvin yhteen hitsautuneena, joten luvassa on jälleen huikea Flame Jazz -ilta!

Konsertti on osa Nordisk Kulturfondin tukemaa Puls-hanketta.

”The meaning of jazz? To respect the past and keep an eye on the future.” – Mikko ”Gunu” Karjalainen

 

Mikko ”Gunu” Karjalainen – trumpetti
Johnny Åman (SE) – basso
Anders Mogensen (DK) – rummut

 

K.Å.M. Trio (FI/SE/DK)
Pe 9.2.2018 klo 22.00 (ovet klo 21)
Café Tiljan, Åbo Svenska Teater
Eerikinkatu 13, Turku

Ennakkoliput: Ticketmaster (+palvelumaksu 2,50€)
Åbo Svenska Teaterin lippukassa, Hansakortteli
Normaali 15 €
Eläkeläiset ja opiskelijat 12 €
S-Etu 13,50 € (max 2 etua/kortti, ei bonusta)

Lipunmyynti myös ovella klo 21 alkaen.