Kuva: Tero Ahonen / Design: Pekka Tuppurainen

Kevään viimeisessä Flame Jazz -konsertissa esiintyy Jussi Fredriksson Trio

14.5.2018 Uutiset

Jussi Fredriksson Trion toinen albumi ! eli ”Huutomerkkilevy” julkaistiin viime syksynä Saksassa loistavien arvioiden siivittämänä. Nyt levy julkaistaan Suomen markkinoille keväisten konserttien myötä. Kevätkauden viimeinen Flame Jazz -ilta tarjoaa inspiroivaa pianojazzia huipputrion esittämänä perjantaina Logomossa.

Jazz City Turku -hankkeen ideoijanakin tunnettu pianisti-rumpali Jussi Fredriksson (s.1980) sävelsi uutta materiaalia vaeltaessaan Pariisin kaduilla keväällä 2016, ja kaupungin salaperäiset kujat ja galleriat kuuluvatkin uuden pianotriolevyn kappaleiden tunnelmissa. Tuore !-albumi on energinen jatko-osa trion aiemmalle ?-levylle. Nyt kysymyksen asettelun sijasta tarjotaan suoraviivaisia vastauksia, ja yhtyeen musiikki kehittyy luontevasti entistä syvempään ja omaleimaisempaan suuntaan.

Musiikki kumartaa Thelonious Monkin ja Ahmad Jamalin minimalismille – toisaalta kirpeät ja runsaat harmoniat iskevät voimalla. Pianisti Fredrikssonin, basisti Jori Huhtalan ja rumpali Mika Kallion muodostama ilmaisuvoimainen laatutrio on saavuttanut mainetta erityisesti Saksassa. Nimekäs kolmikko vie musiikkia staattisista teemoista yllättäviin käänteisiin. Yhtyeen sointi on sulavan pehmeä, ja elastinen rytminkäsittely luo ilmaisuun syviä ulottuvuuksia.

Fredrikssonin sävellystyyli on vahvasti tarinallinen. Kappaleet soljuvat eteenpäin kiireettä, mutta intensiteettinsä säilyttäen. Trio soittaa yhteen hyvällä intuitiolla toistensa ideoita tukien, ja onnistuu tuomaan persoonallisia ja tuoreita sävyjä usein käytettyyn yhtyeformaattiin.

Flame Jazzin kevään päätöskeikalla perjantaina 18.5. julkaistaan myös trion uusi vinyyli !+?, johon Fredriksson on koonnut ?- ja !-albumien parhaat raidat. ”Tämä on itselleni ensimmäinen LP-julkaisu, ja olenkin todella fiiliksissä trion soundista”, säveltäjä kertoo.

Jussi Fredriksson on monialainen vaikuttaja suomalaisessa jazzissa. Pianisti-rumpali-säveltäjää on kuultu oman trionsa lisäksi mm. Nassaun Fasaanin, Flame Jazz Messengersin ja Fredatorin riveissä, ja lisäksi Fredriksson on jättänyt lähtemättömän vaikutuksensa Turun jazz-elämään Flame Jazz -konseptinsa myötä. Fredriksson julkaisee musiikkia myös oman Fredriksson Music -levymerkkinsä kautta.

 

”Jussi Fredriksson Trio tuo osaltaan esiin suomalaisen jazzin poikkeuksellisen korkeaa tasoa.”
– Salon Seudun Sanomat

”Schon erstaunlich, wie viel hochklassiger Jazz derzeit aus dem kleinen Finnland mit seinen gerade mal 5,5 Millionen Einwohnern kommt.”
– Hamburger Abendblatt

 

Jussi Fredriksson – piano
Jori Huhtala – basso
Mika Kallio – rummut

Jussi Fredriksson Trio
Pe 18.5.2018 klo 19.00 (ovet klo 18)
Logomo, MOVE 1
Köydenpunojankatu 14, Turku

Sisäänkäynti Logomo Kitchenin ovesta.

Ennakkoliput: Lippu.fi
Normaali 17,5 €
Eläkeläiset ja opiskelijat 13,5 €
OP Turun Seudun omistaja-asiakasetu 15 € (max 2 etua/asiakas)

Dinner & show: 82,5–92,5 €, kattaus klo 17. (Vain ennakkomyynnissä.)

Hinnat sisältävät palvelumaksun.

Lipunmyynti myös Logomo Kitchenissä tuntia ennen konserttia.