Jochen Rueckert Quartet avaa Flame Jazzin kevätkauden. Kuva: Thomas Krueselmann.

Jazz City Turun kevätkausi käynnistyy kansainvälisellä huippuvierailulla!

14.1.2019 Uutiset

Logomossa vietetään perjantai-iltaa kuumissa New Yorkin klubitunnelmissa, kun Flame Jazz saa vieraakseen rumpali Jochen Rueckertin nimekkään kvartetin. Tervetuloa mukaan uuden jazzvuoden pyörteisiin!

Turun jazzvuoden avauskonsertissa lavalle nousevat modernin jazzin valiot saksalaislähtöisen huippurumpali Jochen Rueckertin johdolla. Aktiivisesti keikkaileva Jochen Rueckert Quartet on parhaillaan Euroopan-kiertueella ja saapuu perjantaina 18.1. Logomon Flame Jazz -iltaan. Saksofonisti Mark Turner ja kitaristi Lage Lund ovat New Yorkin kilpaillun jazzkentän kovimpia nimiä – loisteliaat solistit ja armottomasti svengaava komppiryhmä vievät yleisön Ison Omenan kuumiin jazzklubitunnelmiin.

Kölnissä syntynyt ja lapsuutensa viettänyt Jochen Rueckert (s. 1975) muutti parikymppisenä Yhdysvaltoihin musiikin vuoksi. Hän on vakiinnuttanut paikkansa New Yorkin jazzkentän parhaimmistossa, ja Jochen Rueckert Quartet on ollut kasassa kuluvan vuosikymmenen ajan. Rueckert on julkaissut omalla nimellään neljä albumia, joista viimeisin Charm Offensive on vuodelta 2016. Rueckert on kysytty studio- ja keikkamuusikko ja hänet tunnetaan yhteistyöstään mm. Marc Coplandin, Kurt Rosenwinkelin, Melissa Aldanan ja Chris Potterin kanssa.

Monipuolisesti luova Jochen Rueckert julkaisee myös lyhyitä opetusvideoita sekä verkkopäiväkirjaa Read The Rueckert, jossa on valokuva jokaisesta kiertueen hotellihuoneesta ja anekdootteja kiertue-elämän nurjastakin puolesta. Hän ohjelmoi myös elektronista musiikkia taiteilijanimellä Wolff Parkinson White.

 

”Melodies that have a habit of insinuating themselves deep in your head” – Downbeat
”A rarely heard warmth from the drums, that perfectly fits this timeless modern music” – Rondo

 

Jochen Rueckert – rummut
Mark Turner – saksofoni
Lage Lund – kitara
Matt Penman – basso

 

Jochen Rueckert Quartet (US)
Pe 18.1.2019 klo 19
Move, Logomo
Köydenpunojankatu 14, Turku

Sisäänkäynti Logomo Kitchenin ovesta.

Ennakkoliput: Lippu.fi
Normaali 20,5 €
Eläkeläiset ja opiskelijat 15,5 €
S-etu 18,5 € (max 2 etua / kortti, ei bonusta)
Dinner & show: 83,5, kattaus klo 17. Vain ennakkomyynnissä.

Hinnat sisältävät palvelumaksun.

Lipunmyynti myös Logomo Kitchenissä klo 18 alkaen.

Teatro-baari palvelee klo 15 alkaen ja myös konsertin jälkeen.