Viikonloppua vietetään Itämerellä jazzristeilyn merkeissä!

21.1.2019 Uutiset

Viking Grace tarjoilee tammikuun viimeisenä viikonloppuna pienen jazzfestivaalin merellä Flame Jazz Cruisen muodossa. Neljästoista jazzristeily vie musiikinystävät pimeän puolen kautta valoon ja riehakkaaseen rytmi-ilotteluun. Matkan varrella kuullaan niin virtuoosisia improvisaatioita kuin tunteikkaita elokuvasävelmiäkin. Tervetuloa mukaan!

FLAME JAZZ CRUISE 14

JOSÉN PIMEÄ PUOLI

Jose Mäenpää – laulu, piano, sävellykset
Arto Nurmi – basso
Jussi Miettola – rummut

Bluesin, jazzin ja film noirin maailmaan uppoudutaan heti risteilyn aluksi Josén Pimeän Puolen johdattelemana. Dalindèostakin tuttu trumpetisti Jose Mäenpää heittäytyy pimeälle puolelle ja hurmaa tässä orkesterissa tummanpuhuvilla tarinoillaan, hypnotisoivalla laulusoundillaan sekä yhtyeensä värisevällä twistillä.

 

SOUL WHAT? feat. JOONATAN RAUTIO

Joonatan Rautio – saksofoni
Mikael Svarvar – laulu, wurlitzer, flyygeli
Martin Söderbacka – kitara
Eevalotta Matikainen – basso
Toni Porthén – rummut

Basisti Eevalotta Matikaisen perustama Soul What? on energinen yhtye, joka tunnetaan intensiivisestä live-energiastaan, häikäisevistä improvisaatioistaan sekä rytmi-ilotteluistaan. Laulajana yhtyeessä toimii sielukas Mikael Svarvar, ja saksofonisti Joonatan Rautio edustaa oman instrumenttinsa ehdotonta kansainvälistä huippua. Rautio tuo yhteissoittoon särmää ja yllätyksellisyyttä haastaessaan kumppaninsa huikeaan kilpa-ajoon, joka ei jätä ketään kylmäksi!

 

MARZI NYMAN – KELLUVA KATEDRAALI

Marzi Nyman – laulu ja kitara
Harri Rantanen – basso
Anssi Nykänen – rummut
Jukka Eskola – trumpetti
Tomi Nikku – trumpetti
Mikko Innanen – saksofoni
Joonatan Rautio – saksofoni
Antti Rissanen – pasuuna

Lauantai-illan kruunaa kitaravirtuoosi Marzi Nymanin tuorein spektaakkeli. Kameleonttimainen Nyman on pakannut vuosia rakentamaansa Kelluvaan Katedraaliin monenlaisia musiikillisia ideoita, ja teoksen ytimessä ovat lauluntekijän yksityiset ja tunnustukselliset tekstit. Nyman osaa ottaa muhkeasta orkesteristaan kaiken irti, ja tarjoilee yleisölle jazzin ja rockin rajamailla virtaavan illan Suomen ykkösnimien komppaamana ja rouhean torvisektion tukemana!

 

ALDER EGO

Tomi Nikku – trumpetti
Jarno Tikka – tenorisaksofoni
Teemu Åkerblom – kontrabasso
Joonas Leppänen – rummut, sävellykset

Alder Egon uutuuslevy II esittelee rumpali Joonas Leppäsen pohdiskelevan, mutta intensiivisesti ryöpsähtelevän sävellystyylin. Levyn materiaalia kuullaan Voguessa sunnuntaipäivän aluksi. Bändin musiikki on linjakasta ja nykyaikaista jazzia: melodista, soljuvaa ja yllätyksellistä. Alder Egon musiikin kerroksellisuus kutsuu pitkäkestoiselle löytöretkelle, joka tarjoaa alati uusia yllätyksiä kuulijalle.

 

FLAME JAZZ NIGHT – selostetut jamit

Marzi Nyman – kitara, selostaja
Jussi Fredriksson – piano, kommentaattori
Jukka Eskola – trumpetti
Mikko Innanen – saksofoni
Joonatan Rautio – saksofoni
Antti Rissanen – pasuuna
Teemu Åkerblom – basso
Joonas Riippa – rummut

Pitkä päätyyn ja perään! Jamit kuuluvat vahvasti jazzmusiikin perinteeseen, ja soittotilanteisiin on amerikkalaisessa kulttuurissa yhdistetty jopa kilpasoittoa. Näissä kotimaisten jazztähtien jameissa on pelkkiä voittajia, ja suorituksia selostavat ja kommentoivat oransseissa takeissaan musiikkiakrobaatti Marzi Nyman ja risteilyisäntä Jussi Fredriksson.

 

VIKTORIA TOLSTOY – MEET ME AT THE MOVIES

Viktoria Tolstoy – laulu
Krister Jonsson – kitara
Mattias Svensson – basso
Rasmus Kihlberg – rummut

Risteily huipentuu sunnuntaina Voguessa, kun euroopan arvostetuimpiin jazzlaulajiin kuuluva ruotsalainen Viktoria Tolstoy kutsuu risteilykansan elokuvamusiikin pariin. Rakastetuimmat valkokankaan sävelet soivat lumoavasti yhtyeen käsittelyssä. Viktoria Tolstoylla on häikäisevä kyky tarttua eri musiikinlajeihin tulkiten niitä välittömästi vastaansanomattomalla tyylitajulla ja karismalla.

 

OHJELMA – Kaikki aikataulut Suomen ajassa

Lauantai 26.1.

Klo 21.30 Flame Jazz Talk Show (Retro)
Klo 22.00 Josén Pimeä Puoli (Retro)
Klo 23.15 Flame Jazz Jam Session (Retro)
Klo 23.00 Soul What? feat. Joonatan Rautio (Vogue)
Klo 00.15 Marzi Nyman – Kelluva Katedraali (Vogue)

Sunnuntai 27.1.

Klo 14.00 Alder Ego (Vogue)
Klo 14.30 Flame Jazz Jam Session (Retro)
Klo 15.30 Flame Jazz Night – selostetut jamit (Vogue)
Klo 17.00 Viktoria Tolstoy – Meet Me at the Movies (Vogue)

LÄHTÖ Turun satamasta lauantaina 26.1. klo 20.55.
PALUU Turun satamaan sunnuntaina 27.1. klo 19.50.
LIPUT VIKING LINE
Normaali risteilylippu oikeuttaa sisäänpääsyyn kaikkiin risteilyn konsertteihin.