Kuva: Oskari Järvinen

Viban vahvaa live-energiaa ja omaperäisiä lyriikoita perjantaina Bar Ö:ssä!

27.3.2019 Uutiset

Laulaja-lauluntekijä Virva Immosen luotsaama Viba saapuu perjantaina Turkuun Flame Jazzin vieraaksi. Konsertissa kuullaan materiaalia yhtyeen helmikuussa julkaistulta esikoisalbumilta. Kvartetti on saanut kiitosta erityisesti rohkeasta live-energiastaan.

Viban moderni sävelkieli kukoistaa jazzin, taidepopin ja progen risteyskohdissa. Yhtyeen laulaja-lauluntekijä Virva Immosen omaperäisissä teksteissä pinnan alla usein kytee jotain, joka pääsee ennen pitkää hallitsemattomasti valloilleen. Yhtye nautiskelee minimalistisesta tunnelmien kehittelystä, futuristisista soundeista ja ilmavasta improvisoinnista. Kappaleissa kuuluvat vahvasti myös pianisti Toomas Keski-Säntin, basisti Oskari Siirtolan ja rumpali Okko Saastamoisen musiikilliset näkemykset. Eclipse Music julkaisi Viban odotetun esikoisalbumin helmikuun alussa.

Virva Immonen (s. 1987) on helsinkiläinen laulaja, musiikintekijä ja musiikkipedagogi. Hän esiintyy ja säveltää useissa kokoonpanoissa suhtautuen suurella mielenkiinnolla musiikin eri tyylilajien rajapintoihin. Immosen muusikkouden ytimessä ovat tarinankerronta sekä improvisoinnin eri muodot. Immosen sanoitukset ovat moniulotteisia ja käsittelevät kuluneitakin aiheita tuoreella otteella kliseisiin sortumatta

Virva Immonen käyttää persoonallista lauluääntään monipuolisesti. Esikoislevyllä laulu on toisinaan herkän intiimiä tunnelmointia, toisinaan puhemaista runonlausuntaa ja välillä taas uhmakasta tykitystä. Vaikka yhtyeen nimeä kantava julkaisu on vahvan laulajan levy, on muun kolmikon rooli vähintään yhtä tärkeä Viban omintakeisen soundin luomisessa. Jazzympyröistä tutuksi tulleet Keski-Säntti, Siirtola ja Saastamoinen osoittavat vahvuutensa ja taituruutensa myös muiden tyylien hallinnassa.

 

”Soisi tämän saavan nostetta jazzpiirien ulkopuolellakin” – Jazzpossu-blogi

”Virva Immonen tuo suomalaiseen jazziin lauluntekijyyttä” – Suomijazz.com

 

Virva Immonen – laulu
Toomas Keski-Säntti – kosketinsoittimet
Oskari Siirtola – basso
Okko Saastamoinen – rummut

 

Viba
Pe 29.3.2019 klo 19
Bar Ö
Linnankatu 7, Turku

Ennakkoliput: Tiketti
Normaali 17 €
Eläkeläiset 14 €
Opiskelijat 10 €

Hinnat sisältävät palvelumaksun.

Lipunmyynti myös Tiljanin ovella klo 21 alkaen.