Mika Kallion kunnianosoitus rumpalilegenda Jack DeJohnettelle on yksi Flame Jazz -kevään kohokohdista

15.5.2019 Uutiset

Vuoden 2019 Flame Jazz -artisti Mika Kallio on koonnut suosikkisoittajistaan Limited Edition -kokoonpanon kunnianosoituksena rumpalilegenda Jack DeJohnetten omaperäiselle Special Edition -yhtyeelle. Perjantai-iltaa vietetään Logomossa luomisvoimaisten muusikoiden seurassa.

Suomijazzin tähdet muokkaavat legendaarisen amerikkalaisrumpali Jack DeJohnetten sävellykset uuteen uskoon perjantain Flame Jazz -illassa. Kokoonpanoa käskyttää lyömäsoitintaiteilija Mika Kallio (s.1974), jonka soittoa on aina määritellyt laaja-alaisuus, kuunteleva herkkyys ja kyky saada rummut soimaan säestettävää kokoonpanoa rikastuttavalla tavalla. Kallio on kutsunut lavalle rohkeat vapaiden äänten taiturit, saksofonistit Mikko Innasen ja Pauli Lyytisen, pianisti Alexi Tuomarilan sekä basisti Ville Herralan.

Vuoden Flame Jazz -taiteilijaksi valittu Mika Kallio tuntuu olevan kotonaan melkein missä jazztyylissä tahansa, mutta eniten häntä on kuultu yhtyeissä, joiden tyylillinen koti löytyy jazzin valtavirran ulkopuolelta, kuten Gourmet, laulaja Mia Simanaisen Ahava sekä Kari Ikosen Karikko-projekti. Mika Kallio tunnetaan myös rohkeasta omasta tuotannostaan, josta erityistä kiitosta ovat saaneet teokset lyömäsoittajalle ja tanssijalle sekä kolmen rumpalin muodostaman Kallio Slaaki -yhtyeen tuotanto.

Chicagolaislähtöinen rumpali Jack DeJohnette (s. 1942) kuuluu maailman jazzrumpaleiden kärkijoukkoon. Hän on viisi vuosikymmentä kestäneellä urallaan ehtinyt voittaa monia palkintoja sekä soittaa jazzhistorian ikonisimmilla levytyksillä soittokumppaneinaan monet supertähdet, kuten John Coltrane, Miles Davis, Bill Evans, Sonny Rollins ja Thelonious Monk. Pianistina aloittanutta muusikkoa arvostetaan niin teknisistä taidoistaan kuin innovatiivisesta tyylistään ja abstraktista ajattelustaan. Vuonna 1979 perustettu Special Edition -yhtye on vierallut muutamaan otteeseen Suomessakin – vuonna 1993 myös Turku Jazzeilla.

 

Mikko Innanen – saksofoni
Pauli Lyytinen – saksofoni
Alexi Tuomarila – piano
Ville Herrala – basso
Mika Kallio – rummut

 

Mika Kallio Limited Edition plays Special Edition
Pe 17.5.2019 klo 19
MOVE, Logomo
Köydenpunojankatu 14, Turku

Konsertti on MOVE-salissa, sisäänkäynti Logomo Kitchenin ovesta.

Ennakkoliput: Lippu.fi
Normaali 20,5 €
Eläkeläiset ja opiskelijat 15,5 €
S-etu 18,5 € (max 2 etua / kortti, ei bonusta)

Dinner & show: 83,5, kattaus klo 17. Vain ennakkomyynnissä.

Hinnat sisältävät palvelumaksun. Alennuksiin oikeuttavat etukortit tarkastetaan ovella.

Lipunmyynti myös Logomo Kitchenissä klo 18 alkaen.

Teatro-baari palvelee klo 15 alkaen ja myös konsertin jälkeen.