Jazzlaulaja Kadi Vija tähdittää Jazz City Turun Taiteiden yötä.

Jazz soi Aurajoessa ja funikulaarissa Turun Taiteiden yönä!

8.8.2019 Uutiset

Jazz City Turku tuo Taiteiden yöhön kolme esitystä Aurajoen haahkoilla, jokiristeilyllä ja Kakolan funikulaarissa. Vahvasti improvisaatioon pohjautuvissa esityksissä otetaan kantaa myös Itämeren suojeluun.

Jazz City Turku ottaa varaslähdön syyskauteen torstaina 15.8. Turun Taiteiden yössä. Ilta käynnistyy Itämeren suojelun merkeissä, kun Jazz City Turku tuo kolmannen kerran jazzmuusikin osaksi kuvataiteilija Reima Nurmikon kantaaottavaa ympäristötaideteosta Aurajoessa. Kotimaisista huippumuusikoista koostettu kvartetti esittää oman näkemyksensä Itämeren tilanteesta Aurajoessa kelluvan lautan päällä. Joukkoa johtaa improvisaation mestari, jazzlaulaja Kadi Vija työparinaan kansainvälisesti palkittu saksofonisti Max Zenger. Merellisiä elektronisia ja akustisia äänimaisemia loihtii Jazz City Turun taiteellinen johtaja, pianisti Jussi Fredriksson ja rummuissa kuullaan kokeellisesta rumputaiteestaan tunnettu Olavi Louhivuori.

Kuvataiteilija Reima Nurmikko loi Itämeren suojelusta inspiroituneena Turun Aurajokeen lintuaiheisia taideteoksia osana Turku 2011 Euroopan kulttuuripääkaupunkihanketta. Vuosittain muuntautuneet haahkat ovat siitä lähtien ottaneet kesäisin kantaa Itämeren haastavaan tilanteeseen.

Läntisellä rannalla voi poiketa myös Jazz City Turun omalla teltalla. Myynnissä on tarjoushintaan Turku Jazz Festivalin 50-vuotisjuhlatuotteita sekä ennakkolippuja syksyn jazzkonsertteihin!

 

Itämeren suojelua jazzmusiikin keinoin
Aurajoen haahkat, Kirjastosillan lähellä
To 15.8. n. klo 17.30 alkaen

Kadi Vija – laulu
Max Zenger – saksofoni
Jussi Fredriksson – piano ja elektroniikka
Olavi Louhivuori – rummut

Reima Nurmikko – haahkat

Vapaa pääsy

 

Taiteiden yön jazz-iltaa jatketaan risteilyllä jokilautta Auralla kontrabasisti-säveltäjä Jori Huhtalan soolokonsertin tunnelmissa. Suomen arvostetuimpiin jazzbasisteihin lukeutuva Huhtala tunnetaan monipuolisena muusikkona, jonka ilmaisuvoimaisessa soitossa kuuluu voimakas tarinallisuus. Vahvasti improvisaatioon nojaava bassosoolokonsertti kutsuu kuulijat pysähtymään mielikuviensa äärelle Aurajokirannan historiallisissa maisemissa.

Lautta lähtee jokiristeilylle ravintola Tintån laiturista (Läntinen Rantakatu 9) klo 18.30, ja konsertti päättyy Kakolan pysäkille, josta voi siirtyä jatkamaan iltaa funikulaariin jazzin merkeissä.

Lautalla pääsee myös takaisin lähtölaiturille, ja kyytiin voi nousta matkan varrelta muiltakin pysäkeiltä.

 

Jori Huhtala Solo
Jokilautta Aura, Läntinen Rantakatu 9
To 15.8. lähtö klo 18.30

Jori Huhtala – kontrabasso

Risteilyliput jokilautalta: aikuiset 7 € / lapset 3 €

 

Jazz City Turun Taiteiden yö siirtyy illan päätteeksi Aurajoelta Kakolanmäen funikulaariin!
Laulaja Kadi Vija ja basisti Jori Huhtala, kaksi vahvaa sekä ilmaisuvoimasta solistia, tulkitsevat kahdestaan jazzin perinnettä sekä omia sävellyksiään rinnehissin matkailijoille.

Kadi Vija (s. 1985) on suomalaisen nuoren sukupolven lahjakas jazzin ja improvisoidun musiikin äänitaiteilija. Hänen ainutlaatuinen lähestymistapansa laulamiseen ja tulkitsemiseen on saanut vaikutteita instrumentaalisesta jazzmusiikista, virtaavista ajatuksista sekä abstraktiudesta. Vija kertoo tarinoita melodioiden, äänensävyjen sekä ideoiden kielellä, usein kiertämällä laulajalle ominaisimman tavan – lyriikat.

Jori Huhtala (s. 1984) tunnetaan ilmaisuvoimaisena ja monipuolisena basistina, ja lukeutuu maan kysytympiin bassotaiteilijoihin. Hänen soittoaan on kuultu useiden kotimaisten ja kansainvälisten kärkimuusikkojen yhtyeissä. Huhtala on myös aktiivinen säveltäjä ja yhtyeenjohtaja; viimeisin levytys yhtyeellä Jori Huhtala 3 oli Emma-ehdokkaana vuoden 2018 parhaan jazzalbumin sarjassa.

 

Kadi Vija & Jori Huhtala Duo
Kakolan funikulaari, Linnankatu 55 b
To 15.8. n. klo 19.30 alkaen

Kadi Vija – laulu
Jori Huhtala – kontrabasso

Vapaa pääsy

Aurajoessa jazzmuusikoita kuljettaa ympäristöystävällisesti Låna.

LÅNA_LOGO_MUSTA-300x300TurunTaiteidenYo¨