Nina Mya tuo Burt Bacharach -projektinsa Turkuun perjantaina. Kuva: Petra Tiihonen.

Nina Myan odotettu Burt Bacharach -konsertti perjantaina Café Tiljanissa!

2.10.2019 Uutiset

Kotimaisen jazzlaulun kärkinimi Nina Mya tähdittää perjantain Flame Jazz -iltaa Åbo Svenska Teaterin Café Tiljanissa. Laulaja on hiljattain rakentanut tuoreen ohjelmiston legendaarisen Burt Bacharachin hittikappaleista. Illan aikana kuullaan, kuinka iki-ihanat sävelmät taipuvat jazzversioiksi taitavien muusikoiden käsissä.

Tänä syksynä kolmekymppisiään juhliva jazzlaulaja Nina Mya on herättänyt runsaasti kansainvälistä huomiota tummalla gospelin ja soulin sävyisellä äänellään sekä vahvalla esiintymisellään. Kesällä 2018 hänet kutsuttiin esiintymään Israeliin, Tel Avivin Jaffa Jazz Festivalille. Ohjelmiston teemaksi valikoitui merkittäviä pop- ja elokuvahittejä uransa aikana runsaasti tehtaillut pianisti-säveltäjä Burt Bacharach. Perjantaina tätä ohjelmistoa kuullaan vihdoin myös Turussa kotimaisen jazzin kärkinimien säestyksellä.

Yhdysvaltalaislegenda Burt Bacharach lukeutuu popmusiikin historian tärkeimpiin säveltäjiin, jonka tuotantoa ovat muun muassa tunnetut Raindrops Keep Falling On My Head, The Look Of Love ja Close To You -kappaleet. Viime vuonna 90 vuotta täyttänyt Bacharach kiertää yhä maailmaa esittäen kuolemattomia sävelmiään. Hänet nähtiin flyygelinsä ääressä johtamassa 11-henkistä yhtyettään myös Porissa kesällä 2018.

Torniolaislähtöinen Nina Mya on palkittu jazzlaulaja, säveltäjä ja laulunopettaja. Hän on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt rakentaa itselleen vankan aseman Suomen jazzpiireissä ja tehdä monipuolisesti uraa niin yhtyeensä johtajana kuin yhteistyössä mm. Frank McCombin, Jukkis Uotilan ja Iiro Rantalan kanssa. Nina Myan musiikilliset vaikutteet ovat vahvasti afroamerikkalaisessa gospelissa ja 1950–60-lukujen amerikkalaisessa jazzperinteessä John Coltranesta Aretha Frankliniin.

Nina Mya on palkittu muun muassa Young Nordic Jazz Comets -yhtyekilpailun solistipalkinnolla sekä Pori Jazzin Vuoden Taiteilija 2012 -tittelillä. Hän on julkaissut kolme soololevyä, Flying Solo (2012), Our Time (2014) ja Closure (2016), ja valmistelee parhaillaan neljättä albumiaan, joka kulkee nimellä Just Another Lonely Soul.

 

”Kun kuulija keskittyy Ninan ääneen, hän saa kuultavakseen jotain sellaista, mihin harva nuori jazzlaulaja pystyy. Ninan kokonaisrepertuaarin hallinta on upeaa, tasavarmaa, tinkimätöntä, soivaa. Tunteikkaan koskettavaa. Sekä sanallisena että sanattomana lauluna.” – Jazzrytmit

 

Nina Mya – laulu
Jari Perkiömäki – saksofoni
Alexi Tuomarila – piano
Jori Huhtala – basso
Jussi Lehtonen – rummut

 

Nina Mya With Friends: Music of Burt Bacharach
Pe 4.10.2019 klo 22.00 (ovet klo 21)
Café Tiljan, Åbo Svenska Teater
Eerikinkatu 13, Turku

Ennakkoliput: Ticketmaster
Åbo Svenska Teaterin lippukassa, Hansakortteli (ilman palvelumaksuja!)
Normaali 20,5 €
Eläkeläiset ja opiskelijat 17,5 €
S-etu 18,5 € (max 2 etua / kortti, ei bonusta)
Opiskelijaliput konserttipäivänä 10 €!

Hinnat sisältävät palvelumaksun.

Konsertti on loppuunvarattu! Café Tiljanin ovelta myynnissä muutamia paikkoja baarin puolelle perjantaina klo 21 alkaen.

Sisäänkäynti Eerikinkadun ovesta, portaat 2. kerrokseen.
Esteetön kulku pyynnöstä, ilmoita tulostasi etukäteen ÅST:n lipunmyyntiin 02 277 7377.