Jussi Lehtonen. Kuva: Hannu Huhtala

Huippurumpali Jussi Lehtonen tuo suomalais-virolaisen yhtyeensä Turkuun lauantaina!

31.10.2019 Uutiset

Yrjö-palkittu rumpali Jussi Lehtonen saapuu kvartettinsa kanssa lauantaina 2.11. Logomoon viimeisimmän Live at Koko Jazz Club -levynsä tiimoilta. Yhtyeen täydentävät saksofonivirtuoosi Joonatan Rautio sekä virolaiset nuoret leijonat, pianisti Holger Marjamaa ja basisti Heikko Remmel.

Jussi Lehtonen (s. 1977) pokkasi viime marraskuussa Suomen Jazzliiton Yrjö-palkinnon kaikkien aikojen kuudentena rumpalina. Palkintoraati vakuuttui Lehtosen kokonaisvaltaisesta jazzmusiikin ymmärryksestä sekä taidokkuudesta soittajana. Uuden kvartettinsa tuoreella albumilla Lehtonen vakuuttaa entistä vahvemmin myös säveltäjänä ja yhtyeenjohtajana. Jazzperinteestä inspiraationsa saavalla Live at Koko Jazz Club -levyllä (Koko Records, 2018) Lehtonen osoittaa kunnioitusta sekä edesmenneille että eläville mestareille John Coltranesta Wayne Shorteriin.

Jussi Lehtonen Quartetissa rytmisektion muodostavat lahjakkaat virolaiset muusikot, Holger Marjamaa ja Heikko Remmel, joiden työskentely sulautuu saumattomasti yhteen Lehtosen svengaavan rumpujensoiton kanssa. Saksofonia puhaltaa Lehtosen luottomies jo vuosien ja lukuisten eri projektien takaa, mestarillinen Joonatan Rautio.

Luovasti ja luotettavasti erilaisia jazztyylejä komppaavasta Jussi Lehtosesta on tullut viime vuosina kysytty muusikko niin kotimaassa kuin kansainväliselläkin jazzkentällä. U-Street All Starsin riveistä pinnalle ponnahtanut rumpali on työskennellyt mm. Dave Liebmanin, Randy Breckerin, Tim Hagansin, Joe Lovanon, Mike Sternin, Jerry Bergonzin ja Rick Margitzan kanssa.

“Lehtosen osaaminen ja ymmärtämys jazzmusiikista on jotain hyvin poikkeuksellista, ei pelkästään Suomen, vaan myös koko maailman mittakaavassa.” – Yrjö-palkintoraati

 

Jussi Lehtonen – rummut, sävellykset
Joonatan Rautio – saksofoni
Holger Marjamaa – piano
Heikko Remmel – basso

 

Jussi Lehtonen Quartet (FI/EE)
La 2.11.2019 klo 19
MOVE, Logomo
Köydenpunojankatu 14, Turku

Konsertti on MOVE-salissa, sisäänkäynti Logomo Kitchenin ovesta.

Ennakkoliput: Lippu.fi
Normaali 20,5 €
Eläkeläiset ja opiskelijat 15,5 €
S-etu 18,5 € (max 2 etua / kortti, ei bonusta)

Hinnat sisältävät palvelumaksun. Alennuksiin oikeuttavat etukortit tarkastetaan ovella.

Lipunmyynti myös Logomo Kitchenissä klo 18 alkaen, mikäli konsertti ei ole ennakkoon loppuunmyyty.

Teatro-baari palvelee klo 15 alkaen ja myös konsertin jälkeen.